Pille Ivask • 17. mai 2017 kell 18:39

Apple tunneb Microsofti survet

Microsoft  Foto: epa

Apple’i tegemistega kursis olija ütles Bloombergile, et ettevõte tuleb välja uuendatud sülearvutitega. Apple peaks selle otsuse avalikuks tegema järgmisel kuul.

Allika sõnul plaanib Apple sel aastal välja tulla kolme uue sülearvutiga. Uus MacBook Pro saab Inteli uue ja kiirema Kaby Lake protsessori. Samuti plaanib Apple välja tulla 12tollise uuendatud MacBookiga. Lisaks on Apple kaalumas MacBook Airi uuendamist. Viimase näol on tegu odavaima Apple’i sülearvutiga ning kuigi uuendusi sellele pole tehtud juba pikalt, on selle müüginumbrid endiselt tugevad.

Macid moodustavad vaid 11% Apple’i kogumüügist, samas kui iPhone’i puhul jääb see näitaja pea 66% juurde. Samas on Maci arvutite puhul selge, et neid soetavad endale need, kes Apple’i tooteid väga armastavad, samuti on Macid populaarsed loomemajanduse valdkonnas.

Apple’i otsust välja tulla uuendatud sülearvutitega võib osaliselt siduda Microsofti sel kuul välja tulnud uue sülearvutiga Surface. Ettevõte reklaamib laptopi kui sobilikku sülearvutit tudengile. Pea kohe hakati Surface’i pidama MacBook Airile tugevaks konkurendiks.

Eelmise kvartali tulemusi silmas pidades oleks Apple’ile uuendatud sülearvutitega välja tulemine ka igati kasulik. Näib, et praegu on Apple’i arvutid taas moes – eelmises kvartalis kasvas Apple’i laua- ja sülearvutite müük aastases võrdluses 14% võrra.

Hetkel kuum