• Jaga lugu:

  Shiller: turud võivad tõusta veel 50 protsenti

  Rober ShillerFoto: EPA

  USA presidendi Donald Trumpi ettevõtjasõbralike ettepanekute abiga ei ole raske ette kujutada, et aktsiaturud kallinevad veel 50 protsenti, ütles Nobeli preemia laureaat Rober Shiller.

  Shilleri kommentaarid tulevad pärast intervjuud, kus ta ütles, et „investorid peaksid turul püsima, sest see võib tõusta veel 50 protsenti“.
  „Valge maja pakub meile inspiratsiooni, meil on ettevõtjast president,“ ütles Yale’i ülikooli majandusprofessor. „Kui erinevad faktorid langevad kokku ning ettevõtete makse alandatakse, siis ei ole raske ette kujutada, et see võib juhtuda.“
  Shiller ütles, et Trump annab paljudele inimestele inspiratsiooni, aga palju on ka neid, kellele ta ei meeldi. „Samas võivad nad ikkagi tõusvale aktsiaturule investeerida, sest nad usuvad tema võimetesse.“
  Shiller, kes töötas välja „tsükliliselt kohandatud hinna ja kasumi suhte“ (CAPE), ütles, et ta ei taha oma prognoosiga kedagi üllatada. Lihtsalt aktsiaturud on ajaloo jooksul kiiremini tõusnud kui teised varaklassid.
  „Aktsiaturgude hinnatasemed on aga küllaltki kõrged, mis tähendab, et väga suurt tõusu ka ei saa tulla,“ nentis ta. „Aga pikaajalise investori jaoks – nagu paljud meist on – peaks aktsiatel portfellis küll koht olema. Ei tasu aga unustada, et aktsiad võivad alati ka langeda.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.