Liina Laks • 20. juuni 2017 kell 10:05

Soros: inglastele hakkab Brexiti majanduslik reaalsus kohale jõudma

George Soros  Foto: EPA

Miljardärist investor George Sorose hinnangul hakkab Suurbritannia mõistma, mida Brexit neile majanduslikus mõttes maksma läheb – Euroopa Liidust lahkumine toob kaasa madalama elatustaseme, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

„Me oleme kiiresti liikumas punkti, mis iseloomustab kõiki ebajätkusuutlikke majanduslikke arenguid,“ ütles George Soros. Tema hinnangul saavad nii Euroopa Liit kui ka Suurbritannia Brexitist ainult kaotada. „Kuigi seda ei saa tagasi pöörata, siis inimesed võivad oma meelt muuta. Ja tundub, et praegu see juhtubki,“ ütles Soros. Ta viitas asjaolule, et kuigi vastu ootusi Suurbritannia majandus peale Brexitit kohe ei jahtunud, siis nüüd võib tema hinnangul näha, kuidas tarbimine väheneb ja nõrk nael pressib hinnad üles. Bloombergi andmetel jõuab inflatsioon käesoleva aasta lõpus kolme protsendini.

George Soros ütles, et Brexiti läbiviimine võtab veel vähemalt viis aastat aega ning selle aja jooksul jõuab Suurbritannia tõenäoliselt veel ühed valimised korraldada. „Kui kõik hästi läheb, siis tahavad kaks osapoolt uuesti abielluda enne kui nad üldse lahutada jõuavad,“ kommenteeris Soros.

Hetkel kuum