Indrek Mäe • 23 märts 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Suurpangad tormasid Olympicut ostma

Olympic teatas börsile, et suuromanikud Armin Karu ja Jaan Korpusov müüvad enda 64% suuruse osaluse kasiinofirmas maha. Ostja tahab Olympicu börsilt ära viia ning välja osta ka teised aktsionärid.
Olympic teatas börsile, et suuromanikud Armin Karu ja Jaan Korpusov müüvad enda 64% suuruse osaluse kasiinofirmas maha. Ostja tahab Olympicu börsilt ära viia ning välja osta ka teised aktsionärid.  Foto: Andras Kralla

Ülevõtupakkumise teatamise päeval ületas Olympicu aktsiaga tehtud kümne suurima ostutehingu käive suurimate müügitehingute käibe, mis tähendab, et paanikamüügi asemel nägid investorid pigem võimalusi. Suurimate ostjate hulgas olid pangad ja Trigoni Balti fond.

Esmaspäeval, mil Olympic Entertainment Group teatas börsilt lahkumisest ning 64protsendilise osaluse liikumisest Luksemburgiga seotud firmale, ületas OEG aktsia kogukäive 4 miljoni euro piiri. Äripäev reastas 10 suurimat ostu- ja müügitehingut, millest selgub, et ainult rahamahukamaid omanikuvahetusi arvestades soetati Olympicu aktsiaid 4,43 miljoni euro eest ning müüdi 2,82 miljoni euro eest.

Suurimate ostjate hulgast leiab peamiselt pangad. Kõige rohkem suurendas OEGs osalust Swedbank, talle järgnes tema Rootsi konkurent, Leedus tegutsev AS SEB Bankas. Olympicu aktsiaid ostsid juurde ka Citibank, Danske Bank ning Vilniuse börsil noteeritud AB Siauliu Bankas. Samuti soetas 40 000 aktsiat juurde Trigoni Balti fond.

Selgitusega sellele, miks nähakse ostukohta, hoolimata madalast ülevõtupakkumisest ning ohust, et OEG aktsiad muutuvad pärast ettevõtte börsilt lahkumist ebalikviidseks, jäävad investorid kidakeelseks. „Me ei saa seda kommenteerida,“ sõnas Trigoni Balti fondi juht Veiko Visnapuu.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt