Tarbekaubasektori aktsiate hinnad languses

Procter & Gamble'i tooted poeriiulil.  Foto: Reuters/Sxanpix
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Investorite meelsus kõigub pidevalt positiivse ja negatiivse meelestatuse vahel. Kord eelistatakse mõnd majandussektorit ja siis jälle põlatakse. Viimastel kuudel on üks selline, kus positiivsus on asendunud negatiivsusega, USA tarbekaupade sektor.

USA tarbekaupade sektorisse kuuluvate ettevõtete aktsiate hindu on kõige lihtsam jälgida seda sektorit katva ETFi abiga. Kõige populaarsem ETF on Consumer Staples Select Sector SPDR Fund, mille kauplemissümbol New Yorgi börsil on XLP. Võrreldes aastataguse ajaga on selle ETFi hind ligikaudu 10% madalamal. USA suurettevõtteid koondavale S&P 500 aktsiaindeksile baseeruvad ETFid on samal ajal teinud ligi 14% hinnatõusu. Seega on hinnadünaamika käärid ligi 25%.

XLP hinnatipp pärineb selle aasta 26. jaanuarist. Siis jõudis ETFi hind pea 59 dollari juurde. Praegu kaupleb XLP ligikaudu 50 dollari juures ehk ligi 15% madalamal kui neli kuud tagasi. See on üpris märkimisväärne hinnakorrektsioon. Täpsemalt öeldes ei ole XLP nii sügavat korrektsiooni kogenud alates viimasest finantskriisist ehk alates 2008. aastast. Veelgi rohkem ajas tagasi minnes saame öelda, et enne seda sisenes XLP üle –15% korrektsiooni faasi tehnoloogiamulli lõhkemise ajal 2000ndate alul.

Millest koosneb XLP?

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt