Mait Kraun • 21. juuni 2018 kell 16:00

Micron üllatas jälle

Micron  Foto: Shutterstock

Kiibitootja Micron Technology kasum ja käive kasvasid tublisti, sest kiipide hinnad on kõrged. Ettevõte on kindel, et kiire kasv jätkub, mis pani ka aktsia kallinema, vahendab MarketWatch.

Microni kasum suurenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes kaks korda, käive tõusis 40 protsenti. Microni majandusaasta kolmanda kvartali puhaskasum oli 3,82 miljardit dollarit (3,1 dollarit aktsia kohta). Käive tõusis 7,8 miljardi dollarini. Kohandatud kasum ulatus 3,15 dollarini aktsia kohta, mullu oli sama näitaja 1,62 dollarit.

Analüütikud ootasid, et kohandatud kasum saab olema 3,13 dollarit aktsia kohta ning käive 7,76 miljardit dollarit, selgub FactSeti andmetest.

Aktsia reageeris esialgu langusega, aga hakkas järelturul uuesti tõusma, sest tegevjuht Dave Zinsner tõstis neljanda kvartali prognoose. Kokku kallines Micron järelturul vahepeal 3 protsenti, 60 dollarile.

Neljanda kvartali kasumiprognoosi tõsteti 3,23 dollarilt, 3,37 dollarile aktsia kohta. Käibeprognoosi tõsteti 0,4 miljardi võrra, 8,4 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid numbriteks vastavalt 3,16 dollarit ja 8,02 miljardit dollarit.

Viimase aasta jooksul on Microni aktsia kallinenud 91,4 protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks on sama ajaga kallinenud 13,4 protsenti.

 

Hetkel kuum