• Jaga lugu:

  Türgi liir taastub võimsalt

  Türgi liir on täna suuremate valuutade suhtes tublisti taastunud, vahendab MarketWatch.

  Türgi liir on USA dollari suhtes kallinenud veidi üle 5 protsendi ning ühe dollari eest saab 6,535 liiri. Veel eile õhtul maksis üks dollar 6,885 liiri. Euro suhtes tugevnes liir umbes sama palju.
  Esmaspäeval avalikustas Türgi Keskpank meetmed, millega plaanitakse turgudel likviidsust parandada. Investoreid see palju ei kõigutanud ning jätkuvalt muretsetakse riigi majanduse pärast. Türgi president Tayyip Erdogan on süüdistanud liiri odavnemises USAd, sest riik kehtestas Türgi vastu sanktsioonid pastor Andrew Brunsoni kinnipidamise eest.
  Nädalavahetusel ütles Erdogan, et intressimäärasid nad tõsta ei taha. Kriitikud ja ökonomistid aga ütlevad, et see samm on vajalik valuutakursi languse peatamiseks. Türgi president süüdistas „sotsiaalmeedia terroriste“ valeinfo levitamises riigi majanduse kohta.
  Osad eksperdid ütlevad, et Türgi kriis ei tohiks muid riike ja turge märkimisväärselt mõjutada. „Meil ei ole kahtlust, et neid probleeme võib leida aga teistest riikidest, aga suuremalt jaolt on need riigisisesed,“ ütles Standard Banki valuutaturgude strateeg Steven Barrow. „Tähtsaim probleem on ehk see, et USA intressimäärad ja dollar tõusevad, mille tõttu kasvavad ka laenukulud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Uus nädal algas Tallinna börsil langusega
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.