Mait Kraun • 14. august 2018 kell 8:40

Aasia turud taastuvad tublisti

Shanghai börs.  Foto: Reuters/Scanpix

Aasia aktsiaturud hakkasid täna pärast Türgi kriisi tublisti taastuma, vahendab MarketWatch.

Jaapani Nikkei indeks tõusis kõige tempokamalt ning lisas 2,3 protsenti, 22 356 punktini. Ekspordile orienteeritud firmadel läks paremini, Sony ja Honda kallinesid vastavalt 1,8 ja 2 protsenti. Tokyo Electronic kallines 2,3 protsenti.

Lõuna-Korea Kospi indeks tõusis 0,5 protsenti. Samsungi aktsia tõusis 0,2 protsenti, aga LG Electronics odavnes 3,5 protsenti.

Hiina aktsiatel läks võrreldes teistega kehvemini. Shanghai Composite indeks kukkus 0,3 protsenti ja Shcnezhen Composite odavnes 0,45 protsenti. Lastega seotud aktsiatel läks paremini, sest valitsus otsustas toetama hakata perekondi, kus sünnib teine laps. Kulla hind aga odavnes ja see survestas kaevandajaid.

Hongkongi Hang Seng indeks kukkus 0,4 protsenti. Tencent odavnes 3,4 protsenti, sest Hiina valitsus keelas ära ettevõtte uue arvutimängu müümise. Hiina Facebookiks nimetatud firma teatab oma teise kvartali tulemused kolmapäeval.

 Austraalia ASX 200 indeks tõusis 0,8 protsenti ja Uus-Meremaa NZX-50 lisas 0,3 protsenti. Taiwani Taiex tõusis 0,7 protsenti ja Singapuri Strait Times indeks lisas kallines 0,03 protsenti.

Hetkel kuum