• Jaga lugu:

  Saudi Araabia loobub ajaloolisest IPOst

  Saudi Aramco naftahoidlaFoto: Scanpix / Reuters

  Saudi Araabia on loobunud riikliku naftakontserni Aramco hiiglasliku aktsiapakkumise läbiviimisest nii kodubörsil kui rahvusvahelisel väärtpaberiturul, kirjutab Reuters.

  Asjaga tuttavate allikate väitel lükati IPO-plaan kõrvale juba mõne aja eest, kuid seni pole kellelgi olnud õigust teadet ametlikult avaldada. Juuni lõpus sai läbi ka esmapakkumise finantsnõustajatele ette nähtud rahastuse lõpptähtaeg ning siiani pole Saudi Aramco seda pikendanud. Ühe allika sõnul on nõustajad (sh pangandushiiud nagu JPMorgan, Morgan Stanley, HSBC) jäetud praegu ootele.
  Väärib märkimist, et alles mõne päeva eest avaldatud majandusaruandes kinnitas Saudi Araabia energeetikaminister ja Aramco nõukogu esimees Khalid Al Falih, et naftakontsern "valmistub jätkuvalt aktsiate noteerimiseks" ning et tegemist on "tähtsündmusega, mida firma ja selle nõukogu ootavad põnevusega." Reutersi allikate sõnul keskendub Aramco aga lähiajal hoopis kohaliku naftakeemiaettevõtte Saudi Basic Industries Corp osaluse omandamisele.
  Saudi kroonprints Mohammed bin Salman teatas 2 triljoni dollari suuruse koguväärtusega Aramco 5% osaluse börsile viimise plaanidest 2016. aastal. IPO eesmärk oli rahastada MBSi kavandatavaid ulatuslikke reforme, mille ülesanne on kaasajastada kuningriigi majandust ning vähendada sõltuvust naftatuludest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Nordecon sõlmis 28 miljoni eurose lepingu
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Kaido Fridolin lahkus Oma Ehitaja juhtimisest
Oma Ehitaja üks omanikke Kaido Fridolin lahkus eelmisel nädalal ettevõtte juhtimisest ja jätkab ettevõttes nõukogu liiknena.
Oma Ehitaja üks omanikke Kaido Fridolin lahkus eelmisel nädalal ettevõtte juhtimisest ja jätkab ettevõttes nõukogu liiknena.