Börs: USA turud suletud, Euroopas kauplemine vaiksem

03. september 2018, 18:20
Aktsiaindeksi graafik.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180903/BORS/180909913/AR/0/AR-180909913.jpg

Tänase töötajate päeva puhul on USA aktsiaturud suletud ning ka Euroopas on kauplemine vaiksem. Euroopa aktsiaturud sarnasel tasemel reedeste sulgemishindadega, vaid Suurbritannia aktsiad on 1% võrra tõusnud.

Euroopas tõusid kallinenud naftahinna toel naftafirmade aktsiad, kuid indekseid tasakaalustas autotootjate ning ehitusfirmade aktsiate langus, vahendab Bloombergi uudisteagentuur. Eurotsooni tootmisettevõtted nägid augustis viimase kahe aasta suurimat tellimuste kasvu aeglustumist, sest kaubandussõda on murendanud ettevõte kindlustunnet.

Suurbritannia aktsiaturul õnnestus täna erinevalt muust Euroopast tõusta,  kuid seda peamiselt naela nõrgenemise mõjul. Teisipäeval kommenteerib Inglise keskpanga president Mark Carney augusti inflatsiooniraportit ning keskpanga rahanduspoliitika otsuseid.

Kolmapäeval annavad USA Senati komisjoni eest tunnistusi Facebooki, Twitteri ja Google’i tippjuhid seoses presidendivalimiste võimaliku mõjutamisega sotsiaalmeedias Venemaa poolt.

Reedel avaldatakse USA-s augusti tööjõutururaport, mida investorid hoolega jälgivad, kuna see on oluline sisend Föderaalreservi intressipoliitika määramiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2018, 18:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing