Lauri Teder • 28. august 2018
Jaga lugu:

Börs: USA-Mehhiko leppe mõju jätkus

New Yorgi börs  Foto: Scanpix / Reuters

Teisipäeval säilis maailma aktsiaturgudel tagasihoidlik optimism, kuna loodetakse, et USA ja Mehhiko kaubanduskokkuleppe järel suudab Washingtoniga üksmeele saavutada ka Kanada ja seejärel ehk teisedki partnerid.

Dow Jonesi tööstuskeskmine liikus 0,06% kõrgemale, 26 064 punktile. Nasdaq Composite kerkis enim, saavutades 0,15% tõusuga 8030 punkti taseme. S&P 500 nihkus 0,03% kõrgemale, 2897 punktini. Sarnane oli pilt ka globaalses vaates: 47 riigi börsiliikumisi hõlmav MSCI ACWI indeks kerkis 0,08%. Tõsi, Euroopa suurfirmade aktsiate käekäiku jälgiv Stoxx 600 vajus sedapuhku siiski 0,03% madalamale.

Lisaks tollipingete vaibumisele vaimustas väärtpaberiturge teisipäeval ka äsja avaldatud tarbijate usalduse näitaja, mis hüppas juuli 127,9 punktilt 133,4 punktile - tegemist on viimase 18 aasta kõrgeima tasemega. Eelmise rekordi püstitas usalduse indeks veebruaris, kui näitaja pürgis 130 punktile. Teisalt polnud sugugi kõik andmed nõnda positiivsed: USA toodete eksport kahanes juulis 1,7%.

Börside pahameelt pidi seekord tajuma elektroonikapood Best Buy (-5,01%), mis esitles küll priskeid teise kvartali tulemusi, kuid viis oma käesoleva kolme kuu kasumisihi oodatust madalamale ning ei suutnud näidata analüütikutele piisavalt suurt kasvu e-kaubanduse vallas.

Langes ka elektriautode valmistaja Tesla (-2,32%), mida painavad Model 3 tootmismahtudega seotud probleemid ning ettevõtte juhi Elon Muski Twitteri postitusest alguse saanud börsilt väljumise saaga tagajärjed.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas