Rait Kondor • 4. september 2018 kell 15:30

Transocean ostab Ocean Rigi 2,7 miljardi dollari eest

Transoceani puurimisplatvormid seisavad Valletta sadamas Maltal.  Foto: Reuters/Scanpix

Merele naftapuurtorne paigaldav Transocean teatas täna, et ostab oma konkurendi Drilling Rig UDW, nii et tehingu hinnaks koos ülevõetava võlaga on 2,7 miljardit, vahendab Reuters.

Tehingu eest tasub Šveitsis peakontorit omav Transocean raha ja enda aktsiatega. Tehing suurendab Transoceani süvavee ja raskes keskkonnas asuvate ujuvpuurtornide hulka.

Transoceani tegevjuhi Jeremy Thigpeni sõnul on viimaste kvartalite stabiilsed naftahinnad, merel asuvate maardlate kulude kärpimine ning naftavarude asenduse raskused viinud merel asuvate puurtornide teenindamise tellimuste kasvule.

Transocean maksab ühe Ocean Rigi lihtaktsia eest 1,6128 enda alles emiteeritud aktsiat ning 12,75 dollarit rahas, mis teeb Ocean Rigi aktsia hinnaks 32,28 dollarit, mis omakorda tähendab 19,2% preemiat, võrreldes Ocean Rigi aktsia eelmise reede sulgemishinnaga.

Pärast tehingu lõpuleviimist omavad Transoceani aktsionärid uuest ühisfirmast 79% ning Ocean Rigi aktsionärid saavad 21% ühisfirmast.

Transoceani investorid tehingut eriti kõrgelt ei hinda, sest täna on Transoceani aktsia (sümbol RIG) 6,1% miinuses, kaubeldes 11,37 dollari juures. Sellest tulenevalt on ka Ocean Rigi aktsia (sümbol ORIG) tõusnud vähe, nii et aktsia on paar tundi peale turu avanemist 11,8% plussis, kaubeldes 30,28 dollari peal.

Hetkel kuum