• Jaga lugu:

  Hiina aktsiaturud langesid 4 aasta põhja

  Aktsiagraafik.Foto: Shutterstock

  Hiina aktsiaturud jõudsid küllaltki soovimatu verstapostini – Shanghai Composite indeks lõpetas kauplemispäeva madalaimal tasemel alates 2014. aastast, vahendab Bloomberg.

  Shanghai indeks langes eile 1,1 protsenti, 2651 punktini, mis on veidi madalam kui 2016. aasta jaanuaris saavutatud põhi. Tõsi, täna on turud veidi taastunud ning indeks kaupleb 2700 punkti juures.
  Viimasel ajal toimunud langus on olnud stabiilne ning tundub, et investorite suhtumine Hiina aktsiatesse pole viimastel aastatel paranenud. Shanghai indeks kukub juba neljandat kvartalit järjest, mis on pikim jada alates 2008. aastast.
  Kaubanduspinged USAga võimendavad investorite muret. USA president Donald Trump tahab Hiinale kehtestada täiendavaid sanktsioone. Samas kutsuvad ameeriklased hiinlasi jätkuvalt läbirääkimistelaua taha. Wall Street Journal kirjutas, et Hiina valitsus ei soovi läbirääkimistele tulla.
  „Raske on osta Hiina aktsiaid, isegi kui need langevad. Käimas on kaubandussõda ning ettevõtete fundamentaalnäitajad on kehvad,“ ütles investeerimisfirma Asset Management One’i rahahaldur Toshihiko Takamoto. „Isegi kui hinnatasemed muutuvad madalamaks, siis on selleks hea põhjus. Raske on leida faktoreid, mis paneks aktsiad uuesti tõusma.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.