• Jaga lugu:

  Krüpto-riskifondid trotsivad turulangust ja laienevad

  Kim Yong Uni juhitud "maapealne paradiis" võttis sihikule krüptoraha kauplemisplatvormid ning tulistab nende pihta täie rauaga.Foto: Bloomberg

  Turg langeb, aga krüptorahadesse investeerivad riskifondid ei ole veel püssi põõsasse visanud ning mõni neist isegi laieneb, vahendab Bloomberg.

  Endise Goldman Sachsi fondijuhi Matthew Goetzi loodud BlockTower Capital palkas tänavu töötajaid juurde ning avas teise kontori, vaatamata sellele, et digirahade hinnad on sellel aastal järsult langenud, teatas asjaga kursis olev inimene. Riskifond, mille peakorter asub Connecticutis, pakub tööd 13 inimesele. Veel aasta alguses oli seal tööl kaheksa inimest.
  Firma laianemine näitab, et krüptoturu krahh ei ole 2017. aastal tekkinud riskifonde veel uppi ajanud. Tänavu on fondid kaotanud 52 protsenti. Bitcoin on samal ajal odavnenud 54 protsenti, selgub Eurekahedge Crypto-Currency riskifondide indeksi andmetest.
  Tänavu on loodud 96 uut riskifondi, mis tegelevad krüptorahadega. Mullu loodi aasta peale kokku 156 krüptorahade riskifondi.
  BlockTower Capitali pressiesindaja Eric Friedman kinnitas, et ettevõte on laienemas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.