Äripäev • 15. oktoober 2018 kell 5:49

USA hiigelpoekett palub pankrotikaitset

Sears kannatab ostjate vähesuse all.  Foto: Reuters/Scanpix

Kunagine maailma suurim jaekaubanduskett, 125aastane Sears teatas, et palub võlausaldajate eest pankrotikaitset, kirjutab Bloomberg.

15. oktoobril peab Sears ära maksma järjekordse laenumakse 134 miljonit dollarit ja see on kaks kolmandikku rahast, mis ettevõttele on 1,5 miljardini ulatuva võlakoorma kõrval üldse jäänud. Aasta esimese kuue kuuga põletas Sears läbi terve miljardi.

Kaubamajade kett, mis kunagi oli USA suurim, teenis kuulsust oma raha-tagasi-garantiiga, aga ei pidanud vastu, kui online-kaubandus tarbijate harjumusi muutis.

Searsi osad on ka varem pankrotistunud. Sears Canada likvideeriti aasta tagasi ja töö kaotas 12 000 inimest.

Eelmisel nädalal kirjutas Äripäev Searsi liikumisest pankroti poole loos „Dinosaurus vaagub hinge“, 1. aprillil 2007 kümme tuhat dollarit kaubandusketi Sears aktsiaisse investeerinu aktsiapakk on tänase kursiga väärt 33 dollarit. Ega pruugi olla varsti väärt enam sedagi, sest kunagine maailma suurim kaubanduskett on teel pankrotti.

Hetkel kuum