Itaalia võlakirjade tootlus tõusis uue rekordini

Itaalia peaminister Giuseppe Conte (keskel) ei soovi Euroopa Liidu reegleid järgida.  Foto: EPA
Mait Kraun • 19. oktoober 2018
Jaga lugu:

Itaalia riigivõlakirjade tootlus tõusis reedel uute rekorditeni, sest investorid kahtlevad uues eelarveplaanis, vahendab CNBC.

Itaalia 10aastaste ja 30aastaste võlakirjade tootlus tõusis täna kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast, selgub Reutersi andmetest. See juhtus vaid mõni tund pärast seda, kui Euroopa Komisjon hoiatas, et Itaalia rikub uue eelarveplaaniga reegleid.

Investorid tunnevad Itaalia 2019. aasta eelarve pärast muret. Plaan saadeti sellel nädalal analüüsiks ka Euroopa Liitu. Establishment’i-vastane populistlik valitsus plaanib avaliku sektori kulutusi järsult suurendada, sest kampaania ajal lubati seda teha.

Kardetakse, et valitsuse plaan võib riigis uuesti võlaprobleemi tekitada. Juba praegu ulatub Itaalia võlg 2,3 triljoni dollarini, mis on eurotsooni suuruselt teine riigivõlg. Brüssel on uut plaani kiritseerinud ning teatanud, et Euroopa Liidu reeglitega see kooskõlas ei ole.

Täna on Itaalia 10aastaste võlakirjade tootlus tõusnud 7 baaspunkti võrra, 3,76 protsendini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum