• Jaga lugu:

  Itaalia võlakirjade tootlus tõusis uue rekordini

  Itaalia riigivõlakirjade tootlus tõusis reedel uute rekorditeni, sest investorid kahtlevad uues eelarveplaanis, vahendab CNBC.

  Itaalia 10aastaste ja 30aastaste võlakirjade tootlus tõusis täna kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast, selgub Reutersi andmetest. See juhtus vaid mõni tund pärast seda, kui Euroopa Komisjon hoiatas, et Itaalia rikub uue eelarveplaaniga reegleid.
  Investorid tunnevad Itaalia 2019. aasta eelarve pärast muret. Plaan saadeti sellel nädalal analüüsiks ka Euroopa Liitu. Establishment’i-vastane populistlik valitsus plaanib avaliku sektori kulutusi järsult suurendada, sest kampaania ajal lubati seda teha.
  Kardetakse, et valitsuse plaan võib riigis uuesti võlaprobleemi tekitada. Juba praegu ulatub Itaalia võlg 2,3 triljoni dollarini, mis on eurotsooni suuruselt teine riigivõlg. Brüssel on uut plaani kiritseerinud ning teatanud, et Euroopa Liidu reeglitega see kooskõlas ei ole.
  Täna on Itaalia 10aastaste võlakirjade tootlus tõusnud 7 baaspunkti võrra, 3,76 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.