Lauri Teder • 5. november 2018 kell 20:31

Amazon meelitab jõuluostude tegijaid tasuta kojuveoga

Foto: EPA

Netikaubanduse gigant Amazon.com teatas esmaspäeval, et kõrvaldab pühadeajaks tasuta kojuvedudele kehtiva 25-dollarise miinimumostu nõude, kirjutab Reuters.

Kauplejaid Amazoni teade ei vaimustanud, kuna otsus toob kahtlemata kaasa kulude tõusu. Investeerimisfirma Baird Equity Research analüütiku Colin Sebastiani hinnangul võib pakkumine lõigata Amazoni tegevuskasumilt lausa 5-6% tüki. Mullu kulutas firma 177,8 miljardi dollari suuruse käibe juures 21,7 miljardit dollarit kaupade klientideni toimetamisele.

Teisalt aitab miinimumsumma kaotamine pakkuda aasta kõige vilkamal ostuperioodil konkurentsi poekettidele Walmart ja Target, mis on viimastel aastatel meelitanud kliente kahepäevase kojuveoga. Walmartis kehtib sealjuures 35-dollarine miinimumostu piir, sellal kui Target võimaldab prii vedu kõigile ostudele.

Amazoni pakkumine kehtib ainult USA klientidele ning ajani, mil firma ei saa enam tagada kaupade jõulude ajaks kohale jõudmist. Tasuta kojuvedu võtab harilikult aega viis kuni kaheksa tööpäeva.

Amazoni aktsia odavnes esmaspäeval 2,27%, ent hinnale avaldas pigem survet president Trumpi administratsiooni võimalik plaan uurida, kas USA suurimad tehnoloogiahiiud, sh Amazon, on rikkunud konkurentsireegleid.

Hetkel kuum