• Jaga lugu:

  Amazon meelitab jõuluostude tegijaid tasuta kojuveoga

  Foto: EPA

  Netikaubanduse gigant Amazon.com teatas esmaspäeval, et kõrvaldab pühadeajaks tasuta kojuvedudele kehtiva 25-dollarise miinimumostu nõude, kirjutab Reuters.

  Kauplejaid Amazoni teade ei vaimustanud, kuna otsus toob kahtlemata kaasa kulude tõusu. Investeerimisfirma Baird Equity Research analüütiku Colin Sebastiani hinnangul võib pakkumine lõigata Amazoni tegevuskasumilt lausa 5-6% tüki. Mullu kulutas firma 177,8 miljardi dollari suuruse käibe juures 21,7 miljardit dollarit kaupade klientideni toimetamisele.
  Teisalt aitab miinimumsumma kaotamine pakkuda aasta kõige vilkamal ostuperioodil konkurentsi poekettidele Walmart ja Target, mis on viimastel aastatel meelitanud kliente kahepäevase kojuveoga. Walmartis kehtib sealjuures 35-dollarine miinimumostu piir, sellal kui Target võimaldab prii vedu kõigile ostudele.
  Amazoni pakkumine kehtib ainult USA klientidele ning ajani, mil firma ei saa enam tagada kaupade jõulude ajaks kohale jõudmist. Tasuta kojuvedu võtab harilikult aega viis kuni kaheksa tööpäeva.
  Amazoni aktsia odavnes esmaspäeval 2,27%, ent hinnale avaldas pigem survet president Trumpi administratsiooni võimalik plaan uurida, kas USA suurimad tehnoloogiahiiud, sh Amazon, on rikkunud konkurentsireegleid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.