Rait Kondor • 13. november 2018 kell 17:52

Home Depot tõstis prognoosi, kuid hoiatab kinnisvaraturu jahtumise eest

Home Depot pood Los Angeleses Californias USA-s.  Foto: EPA-EFE/JOSHUA GATES WEISBERG

USA suurim sisustuskaubamaja tõstis täna oma käesoleva aasta käibeprognoosi, kuid hoiatas kinnisvaraturu jahtumise osas, mis viis firma aktsia hinna miinusesse, vahendab Reuters.

Home Depot andis teada, et USA eluasemete müük on aeglustumas ning eelseisvad kaubandustariifid võivad nende toodete hindu tõsta.

Mitmed märgid näitavad, et USA-s on nõudlus eluasemete järele aeglustumas pärast mitu aastat kestnud USA eluasemeturu olukorra paranemist 2008. aasta sügavast kukkumisest. Mitmed suured majaehitajad, nagu PulteGroup ja D.R. Horton, on juba teatanud nõudluse vähenemisest koduostjate poolt.

„Eluasemeturg on tugevalt taastunud, kuid mitte täiel määral,“ ütles Home Depot’ finantsjuht Carol Tomé Reutersile antud intervjuus. „Taastumise tõusunurk on vähenemas, kuna me jõuame täieliku taastumise juurde,“ lisas ta.

Tomé ütles analüütikutele peetud konverentsikõnes, et majaehitustega alustamised ning koduhindade tõus on aeglustumas, kuid muud tegurid, mis aitavad koduremondi- ja sisustuse kulutuste kasvule kaasa on toetanud Home Depot’ kõrgemat käibe- ja kasumiprognoosi 2018. majandusaastaks.

Home Depot’ ootab nüüd, et jaanuaris lõppeva majandusaasta müügikäive kasvab 7,2%, varasema 7%-lise prognoosi asemel ning kasumiprognoosi tõstis firma 9,42 dollari pealt aktsia kohta 9,75 dollarile aktsia kohta.

Ettevõtte teatas ka, et Hiina kaupade imporditariifid, mis peaksid tõusma järgmisel aastal 25%-ni, tekitavad hinnasurvet.

„Oma suuruse tõttu saame tariifidega hakkama. Mõnedel juhtudel jaehinnad tõusevad,“ ütles Tomé Reutersile antud intervjuus.

Home Depot aktsia on kolm tundi peale turu avanemist 0,7% miinuses, olles päeva sees käinud ka 3,8%-lises miinuses.

Hetkel kuum