Rait Kondor • 14. august 2018 kell 15:40

USA ehituskaubamaja Home Depot näitas häid tulemusi

Foto: Joshua Gates Weisberg/EPA-EFE

USA ehitus- ja sisustuskaubamaja Home Depot teatas täna headest teise kvartali tulemustest, mille puhul oli nii käive kui kasum ootustest kõrgem ning samuti tõsteti käesoleva aasta kasumiprognoosi, vahendab Marketwatch. Home Depot aktsia on tulemuste peale väikeses miinuses.

FactSeti poolt kogutud analüütikute konsensuslik prognoos oli, et aktsiapõhine kasum tuleb 2,85 dollarit ning käive 30,03 miljardit dollarit. Tegelikult tuli Home Depot teise kvartali müügikäive 30,46 miljardit dollarit, mis näitas aastaga 8,4% suurust kasvu. Vähemalt 12 kuud avatud olnud Home Depot poodide aastane müügikasv oli 8,0%, mis ületas analüütikute poolt eeldatud 6,7% suurust kasvu.

Home Depot tõstis 2018. majandusaasta müügikäibe kasvuprognoosi 6,7% pealt 7,0% peale ning 12 kuud avatud olnud poodide müügikasvu prognoosi 5,0% pealt 5,3% peale. Aktsiapõhise kasumi kasvuväljavaadet tõsteti 28% pealt 29,2% peale.

Home Depot aktsia oli enne tänast tõusnud käesoleval aastal 2,4%, samal ajal kui jaekaubanduse indeksfond SPDR S&P Retail oli kasvanud 12,2% ning Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks 1,9%. Käesoleva aasta esimeses kvartalis jäi Home Depot käibenumber analüütikute ootustele alla, kuna tavapärasest jahedam ilm pani tarbijaid oste edasi lükkama.

Home Depot aktsia, mille turuväärtus on 225 miljardit dollarit, asub 30 aktsia seas, mis on Dow Jones’i tööstuskeskmise indeksis, esindades seal jaekaubandussektorit Walmarti ja apteegiketi Walgreens Boots Alliance’i kõrval.

Kaks tundi peale USA turu avanemist on Home Depo aktsia 0,4% miinuses, kaubeldes 193,35 dollaril.

Hetkel kuum