• Jaga lugu:

  USA aktsiaturg alustas päeva langusega

  Kauplejad New Yorgi aktsiabörsil.Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP/Scanpix

  Ameerika Ühendriikide aktsiaturg on esmaspäeva alustanud laiapõhjalise langusega, kui investorite meeli hoiavad ärevil USA-Hiina vahelised kaubanduspinged, aeglustuv majanduskasv ning tehnoloogiaettevõtete kiire kasvuperioodi lõpp.

  S&P 500 börsiindeks on tund peale börsi avanemist 1% miinuses ning tehnoloogiaindeks Nasdaq on langenud 1,9%.
  Tänase börsilanguse taga on vastukäivad sõnumid võimaliku vaherahu osas USA-Hiina kaubandussõjas. Kui reedel ütles president Trump, et ta ei soovi Hiinale rohkem sanktsioone kehtestada, siis nädalavahetusel ütles USA asepresident Mike Pence Vaikse ookeani riikide tippkohtumisel Paapua Uus-Guineas, et USA tariife Hiina kaupadele ei peatata senikaua, kuni Hiina oma käitumist ei muuda, vahendas Reuters. Sellest loeti välja, et on vähetõenäoline, et Hiina ja USA kaubandussuhetes pingete lõdvendamiseni jõuaks.
  Samuti toob turgudele pinget USA Föderaalreservi intressimäärade poliitika, mille osas on Föderaalreserv vihjanud baasintressimäära edasisele tõstmisele detsembris, kuid teiselt poolt antakse vihjeid majanduskasvu aeglustumise osas. Seetõttu arvavad turuosalised, et Föderaalreserv kipub intresside tõstmise korral nüüd liigselt kiirustama.
  USA-s asuv Goldman Sachsi investeerimispank teatas oma analüüsis esmaspäeval, et USA majanduskasv aeglustub järgmisel aastal pikaajalisele keskmisele globaalse majanduskasvu tasemele ning dollar võib seetõttu oma väärtuses teiste valuutade suhtes langeda.
  Mitmete tehnoloogiafirmade aktsiad tegid täna oma viimase 52 nädala põhja. Nii langes eelmisel nädalal oodatust nõrgemate prognoosidega välja tulnud graafikaartide tootja Nvidia 7,5% 152,18 dollari peale, mis on jätkuks eelmisel reedel tehtud 17%-lisele langusele. Ka Facebook tegi uue 52 nädala põhja 133,44 dollari peal ning on tund peale turu avanemist sealt veidi küll kosunud, kuid on siiski 3,4% miinuses 134,79 dollaril.
  Lisaks on Apple’i aktsia 3,2% miinuses 187,33 dollaril ning Amazoni aktsia 3,1% miinuses 1543 dollari juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.