• Jaga lugu:

  USA valitsuse tegevust ähvardab keskööst osaline seiskumine

  Senati demokraatide juht Chuck Schumer (D-NY) ja esindajatekoja demokraatide juht Nancy Pelosi (D-CA) räägivad meediale võimalikust valitsuse töö osalisest peatumisest Washingtonis 20. detsembril 2018. aastal.Foto: JOSHUA ROBERTS

  USA president Donald Trump möönis reedel, et on väga suur võimalus, et senat ei kiida heaks tema 5 miljardi dollari eraldamise soovi, et rahastada tema piiritara projekti ning alates keskööst on valitsuse seiskumine tõenäoline.

  Enne senati vabariiklastega kohtumist oli Trump Twitteris kirjutanud, et "demokraatide käes on nüüd valitsuse töö seiskamise otsus".
  Trump ütles teises säutsus, et kui demokraadid hääletavad piiritarale raha eraldamise vastu, siis valitsuse töö seiskub, mis kestab väga pikka aega.
  Samal ajal demokraatide juht Chuck Schumer keeldus süüd enda peale võtma, öeldes, et president Trump oli varem öelnud, et valitsuse töö seiskumine on lõpuks tema enda otsus.
  Üks vabariiklastest senaatori nõunik ütles Reutersile, et on küll üks võimalus, et demokraadid ja vabariiklased leiavad teatud lahenduse ajutise kulueelarve vastuvõtmise puhul, mis annaks piirikaitsele rohkem raha, kui oli varem sel nädalal senatis vastu võetud seaduses, kuid mitte 5 miljardit dollarit, mida soovib president Trump ning mille on esindajatekoda piiritara jaoks juba heaks kiitnud.
  Valitsuse töö võimaliku seiskumise uudis on lisanud investorite hirme aktsiaturgudel – USA aktsiaturg langes reedel lisaks eelneva kahe päeva langusele veel 2,1%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.