• Jaga lugu:

  Aasta viimane nädal lõppes USA börsil tõusuga

  Kauplejad New Yorgi börsil 28. detsembril 2018. aastal.Foto: Scanpix/REUTERS/Jeenah Moon

  USA aktsiaturg lõpetas reedese kauplemispäeva väikeses miinuses, kuid nädala kokkuvõttes suutis aktsiaturg siiski plussi jääda. Tegemist oli esimese tõusunädalaga alates novembri lõpust.

  Nädala kokkuvõttes tõusis S&P 500 aktsiaindeks 2,86%, kuid detsembri lõikes on indeks 9,9% miinuses. Viimasest päeva lõpu tipust 20. septembril on S&P 500 indeks 15,2% allpool. USA aktsiaturu laiapõhjaline indeks on sellega tegemas halvima tulemusega aastat pärast 2008. aasta finantskriisi, vahendab Reuters. Aasta algusest on USA aktsiaturu indeks 2,9% miinuses.
  USA dollar on teiste suurte valuutade suhtes detsembris ühe protsendi võrra langenud. Maaklerfirma Raymond James Financiali turustrateeg Chris Bailey ütles Reutersile, et dollari nõrkus on hea uudis väljaspool USA-d olevatele varadele.
  „Kui me saame madalama dollari ülekandemehhanismi, siis on väljaspool USA-d olevatele aktsiatele loodud soodne pinnas heaks 2019. aastaks,“ ütles Bailey. „Kui inimesed lõpuks mõistavad, et USA aktsiaturg ei tee 2019. aastal enam veel ühte kahekohalise tootlusega aastat, võid hakata mujale vaatama,“ lisas Bailey.
  USA Lääne-Teksase naftasegu hind tuli reedel veidi kõrgemale viimase kahe aasta madalaimast tasemest, kerkides päevaga 1,6% 45,33 dollarile barrelist. Põhjamere Brenti toornaftasegu jäi neljapäevasele tasemele, makstes 52,20 dollarit barrelist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.