Mait Kraun • 30. jaanuar • 1 min
Jaga lugu:
Siemens.  Foto: EPA

Muutused energiasektoris räsivad Siemensi kasumit

Siemensi kasum oli majandusaasta esimeses kvartalis oodatust väiksem, teatas Saksamaa ettevõte kolmapäeval, vahendab CNBC.

Siemensi tööstusäri kohandatud tegevuskasum langes detsembriga lõppenud kvartalis 6 protsenti, 2,07 miljardi euroni. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks 2,15 miljardit eurot. Kehvemini läks eelkõige elektritööstuse äril.

Elektri- ja gaasiüksuseele on kehvasti mõjunud nõudluse langus suurte turbiinide järele, sest globaalne energiatööstus on kasutamas aina rohkem taastuvenergial põhinevaid süsteeme. Üksuse kasum langes kvartalis 50 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt