Liina Laks • 25. veebruar
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Trump lükkas Hiina karistustollide tähtaja edasi

Sel nädalal pidid kehtima hakkama Ameerika Ühendriikide kõrgemad tollitariifid Hiina kaupadele. Nüüd lükkas USA president Donald Trump tähtaja edasi, viidates "olulisele arengule" kaubandusläbirääkimistel.

Hiina president Xi Jinping ja USA president Donald Trump 2017. aasta novembris Pekingis.  Foto: Reuters/Scanpix

"USA on meie kõnelustes Hiinaga tähtsates küsimustes olulisi edusamme teinud, sealjuures olulistes struktuursetes küsimustes, sealhulgas intellektuaalomandi kaitse, tehnoloogia vahetamine, põllumajandus, teenused, valuuta ja paljudes teistes teemades. Nende väga produktiivsete kõneluste tulemusena lükkan ma USA tariifide tõstmise edasi," säutsus Donald Trump Twitteris. Bloombergi andmetel kirjutas Hiina ametlik uudistekanal Xinhua News Agency, et kõnelusi võib tabada "uus ebakindlus" ja viitas, et kahe riigi kaubanduspinged on "pikaajalised, komplekssed ja rasked".

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum