Mait Kraun • 4. aprill 2019 kell 22:40

Börs: viimase aasta pikim tõususeeria

New Yorgi börs.  Foto: Reuters

USA aktsiaturud tõusid täna juba kuuendat päeva järjest ning dollar tugevnes, sest investorid püsivad USA-Hiina kaubandusläbirääkimiste osas optimistlikuna, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis viimati kuus päeva järjest 2018. aasta veebruaris. Ühtlasi jõudis indeks viimase kuue kuu kõrgeima tasemeni. Dow Jones lõpetas päeva samuti kõrgeimal tasemel alates oktoobrist. Kõige enam aitas tõusule kaasa Boeingu aktsia kallinemine.

USA president Donald Trump ütles, et kaubanduslepe Hiinaga pole veel valmis, aga esialgne lepe võidakse avalikkuse ette tuua juba kuu aja pärast.

“Kui kaubanduslepe saab valmis, siis võivad turud hoopis langema hakata. Osad võivad selles ka pettuda,” ütles investeerimisfirma Russell Investmentsi portfellihaldur Bloombergile. “Samas võib öelda, et pikaajaliselt mõjub see ettevõtetele ja nende plaanidele hästi.”

Kõnelustega kursis olevad inimesed ütlesid meediale, et kaubandusleppe kohaselt peab Peking ostma USA-lt kuni 2025. aastani teatud koguse tooraineid. Samuti lubavad nad USA ettevõtetel hoida Hiinas asuvates firmades täisosalust.

Brenti toornafta tõusis täna 70 dollari piirist kõrgemale – viimati juhtus see eelmise aasta novembris. Kuld kallines 0,2 protsenti, 1293 dollarini untsist.

Hetkel kuum