• Jaga lugu:

  Telenor soovib ühisettevõttega Kagu-Aasiat vallutada

  Norra Telenor on Kagu-Aasia telekomiturul oluline tegija.Foto: EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

  Norra telekomifirma Telenor teatas, et soovib moodustada Malaisia konkurendiga ühisettevõtte, et suuta paremini konkureerida Kagu-Aasia turgudel, vahendab Reuters.

  Norra Telenor ning Malaisia firma Axiata teatasid, et käimas on läbirääkimised moodustamaks ühisettevõtte, kuhu on koondatud mõlema firma Lõuna-Aasia ja Kagu-Aasia äritegevused. Loodaval ettevõttel oleks ligikaudu 300 miljonit klienti ning 60 000 mobiilsidemasti. Norra firma omaks 56,5% ettevõttest ning Axiatal oleks 43,5%. Plaanitud tehinguga kumbki firma rahalist kompensatsiooni ei saaks.
  “Oma unikaalse portfelliga oleks ühinenud ettevõte üks suurimaid telekommunikatsiooni gruppe regioonis, arvestades firma väärtust, müügikäivet ja kasumit,” ütles Axiata pressiteates.
  Firmad ei kommenteerinud loodava ettevõtte täpset väärtust, kuid asjale lähedalseisev isik ütles Reutersile, et loodav ühisettevõtte väärtus võiks olla 40 miljardit dollarit, kui võlg sisse arvestada.
  Ühisfirmal oleks esindatus üheksas riigis, kus elanike arv on kokku ligikaudu üks miljard inimest, sealhulgas Tai, Malaisia, Bangladesh, Pakistan ja Indoneesia ning konkureeriks selliste firmadega nagu Singapore Telecommunications.
  Analüütikute sõnul on ühinev firma üheksal turul kolme suurima telekomioperaatori seas. Loodav firma võiks olla võimeline end paremini finantseerima sellistel turgudel, kus telekomifirmadel on surve marginaalidele, kuna tarbijad valivad tasuta interneti kõneedastuse teenuseid.
  Ettevõtted plaanivad tehinguga lõpule jõuda käesoleva aasta kolmandas kvartalis.
  Eelmisel aastal müüs Telenor oma Kesk-Euroopa ärid, soovides tegevust koondada oma Põhjamaade ja Aasia üksuse ümber. Aprillis teatas Telenor 54% suuruse osaluse omandamisest Soome DNAs 1,5 miljardi euro eest.
  Esmaspäevase uudise valguses tõusis Telenori aktsia Oslo börsil 4,7% 178,05 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.