Liina Laks • 17 juuli 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Rahapesuhirmus Swedbanki tulud langesid, dividendi kärbitakse

Swedbanki teise kvartali tulemused jäid möödunud aastale alla, kontsern otsustas oluliselt vähendada dividendimakseid ning viitab oma rahapesu-uurimises leitud puudustele. Täna on Swedbanki aktsia langenud juba 5,48% ehk 7,9 Rootsi krooni võrra 137,1 kroonile.

Swedbanki peakontor Rootsis Stockholmis  Foto: Liis Treimann

Swedbanki müügitulu oli möödunud kvartalis 11,4 miljardit Rootsi krooni, mida on pisut vähem kui möödunud aastal samal ajal (11,8 miljardit). Kasum kukkus 6 miljardilt Rootsi kroonilt 5,3 miljardile. Kontsern tõi välja, et positiivselt mõjutas nende tulemust laenumahtude suurenemine, negatiivselt aga „konsultatsioonikulude“ kasv. Swedbanki varade maht veidi kahanes.

Hetkel kuum