Mida teadsid väidetavast rahapesust Kitt ja Perens?

Swedbanki nõukogu juht Charlotte Elsnitz andis vastuseid nõukogu langetatud otsuse kohta. Keskel on panga uus juht Olavi Lepp, paremal Swedbanki grupi kommunikatsioonijuht Gabriel Francke Rodau.  Foto: Liis Treimann

Sellele küsimusele vastas Swedbank Eesti nõukogu ja Balti panganduse juht Charlotte Elsnitz, üritades selgitada panga endistest tippjuhtidest loobumist.

Kas sarnaseid otsuseid tuleb veel, Elsnitz ei vastanud. „Ma ei spekuleeri praegu selle üle,“ kostis ta.

Swedbanki nõukogu otsustas peatada panga juhi Robert Kiti ja finantsjuhi Vaiko Tammevälja volitused.

Tööst jäi täiesti ilma Priit Perens, kes istus Swedbanki nõukogus ja juhtis Swedbanki krediidiorganisatsiooni, kuhu liikus Balti panganduse juhi kohalt. Kui Perens 2017. aasta suvel Balti pangandusest lahkus, tekitas see pangandusega seotud inimestes küsimusi. „Liigub igasuguseid jutte,“ märgiti mullu Äripäevale.

Hetkel kuum