Rait Kondor • 26. juuli 2019 kell 20:08
Börsiuudised
Ainult tellijale
2017. aastal veel Monsantole kuulunud Roundup müügil Encinitases Californias.   Foto: REUTERS/Mike Blake

Roundup’i kaasuses vähendati kahjusummat 86 miljonile dollarile

California kohtunik vähendas Bayerile kuuluva glüfosaadil baseeruva umbrohutõrjevahendi Roundup’i väidetavalt vähki tekitanud mõju tõttu abielupaari kasuks mõistetud kahjusummat oluliselt, kirjutab Reuters.

Kui esialgu oli vandekohus nõudnud abielupaari kasuks kahe miljardi dollari suuruse kahjusumma tasumist, siis nüüd kärpis California ülemkohtu kohtunik Winifred Smith kahjusummat oluliselt, mõistes abielupaari kasuks välja 86,7 miljonit dollarit. Kohtunik Smith ütles, et vandekohtu miljardidollariline kahjutasunõue oli liigne ning põhiseaduse vastane, kuid lükkas tagasi Bayeri soovi kahjutasunõue üldse tühistada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum