Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Hõbe- või kuldpulm läheneb – millised juveelid valida

    Foto: Meeli Laidvee

    Vahel on tunne, nagu me teaks abielusõrmuste maailmast kõike. Oleme lugenud, näinud, kuulnud hõbe-, kuld-, plaatina- ja pallaadiumsõrmustest, aga kui abielu teetähis on jõudnud hõbe- ja kuldpulmadeni, siis missuguseid kingitusi valida õnneliku abielu teekonna tähistamiseks?

    Äripäeva Pulmalehe lugejale tutvustab erinevaid mõtteid ja ideid Aveli Kippari, Eesti suurima juveeliettevõtte Goldtime ostujuht.
    Ehted: Goldtime, Kleit: Tiina Talumees MoestuudioFoto: Oliver Moosus
    Oled selles valdkonnas olnud juba 14 aastat ja ilmselt tead täna väga hästi soovitada kingiideid, mis sobituksid kõige paremini just sellisesse pidulikku aastapäeva?
    Tõepoolest – abielu on teekond, mida käiakse koos pikki aastaid. See on ühine teerada, oma tõusude, mõõnadega ja keerdude-kurvidega... Aga oluline on seda hinnata ning koos veedetud aastaid nautida. Vaatan alati siira tundega käsikäes jalutavaid paare, kes hõbe- või kuldpulmade teetähiseni on jõudnud, kellest õhkub puhast armastust ja siirast austust üksteise vastu. Tänapäeval on see väärtus omaette ning miks mitte seda uhkusega tähistada.
    Olles ise esimese 10 abieluaasta teetähisel leian, et see on ikka väga uhke tunne ja põnevusega disainime juba abikaasaga uusi sõrmuseid, et luua järgmiseks 10 aastaks omale uued kaaslased, mida uhkusega kanda! Ja miks mitte sellesse tundesse investeerida ning tunnustada selles nii iseend kui ka oma kaaslast. 
    Abielusõrmuste uuendamine tänases päevas on muutumas üha populaarsemaks. Materjalide, vääriskivide ja disainide erisus annab võimaluse luua igale inimesele just temale omase sõrmuse. Võib olla, et inimeste maitse on aegade jooksul on muutunud ja muutunud võivad olla ka ehete kandmisharjumised.
    Abieluvannet uuendades on igati sobiv hetk mõelda ka abielusõrmuste uuendamise peale. Miks mitte ka üllatada oma kaunist abikaasat näiteks “igavikusõrmusega”, mis tähistab teie igavikulist armastust ning mis sobib alati kanda üheskoos nii kihla- kui ka abielusõrmusega!
    TOOTJA: Frederique Constant
    Goldtime’il on mitmeid esinduskauplusi, seega olete üle-eestiline suurim juveeli- ja kellakaupluste kett. Peale suure valiku kihla- ja abielusõrmuste saate pakkuda hõbe- ja kuldpulmalistele ka muid aksessuaare?
    Jagan seda arvamust – lisaks kihla- ja abielusõrmustele on meie tootevalikus väga palju erinevaid võimalusi üksteisele rõõmu valmistada. Tegelikult võib armsamatele teha kingitusi ju palju tihedamini kui tähtsal päeval. Oluline on mõte ja sõnum selle taga, mitte isegi hinnasilt.
    Aga kui mõelda suuremate abieluaastapäevade peale, siis graveeringuga käekell on kindlasti kingitus, mis on midagi palju enamat kui ajanäitaja. Graveeringuga ehted ja medaljonid koos erilise personaliseeritud sõnumiga on samuti midagi palju rohkemat.
    Suurt tõõmu valmistab kindlasti ka klassikaline armastatud pärlikee, kus igas pärlis võib olla peidus kinkija ilus soov kallimale või koos veedetud hetkede meenutus. Kividega kaunistatud käekett, kus iga kivike võib tähistada säravamaid koosveedetud eluetappe juba möödunud kui ka tulevatel abieluaastatel.
    Olen vaimustunud ka Eesti disainerite ja tootjate loomingust AEGAON ja Wooch kellavalikust, mis mõeldud nii meestele kui ka naistele.
    Tiibeti targad on öelnud: „Kuld pikendab elu, hõbe kuivatab haigus, vask ravib kuumust.“ Kas oled nõus selle väitega, kui vaatad Goldtime’i tootevalikut? 
    Kindlasti on Tiibeti tarkade paljudes ütlustes tõetera sees, aga mina usun, et inimesed teevad oma valikuid ikkagi sisetundest lähtudes. Eriti ehete osas! Ei saa ütelda, et üks on õige ja teine vale – olulisem on see õige tunne! Tähendusega ehted ja kingitused avavad tihtipeale kinkija mõtte palju suuremalt. Materjal, hind või disain ei ole siin määrav! Tähtpäevadeks kingitud või soetatud ehted ja aksessuaarid on need, mille kaudu on võimalik edasi anda seda, mida võib olla raske sõnadesse panna.
    Sõrmused: Goldtime
    Kui hõbe- ja kuldpulma pidav abielupaar on otsustanud oma päeva tähistada eriliselt, siis sageli on hõbepruut kleididisaineriga läbi rääkinud erinevate sobivate ehete ja aksessuaaride temaatika. Teie saate siis soovituste alusel juba omad valikud välja pakkuda?
    Ja mitte ainult hõbe-kuldpulmade puhul, vaid kindlasti oleme abiks selle kõige “esimese” sõrmuse valikul, mis sillutab tee imelisse abieluranda... Ja siis sealt edasi hõbe- ja kuldpulmadeni välja. Aga kindlasti on väga olulise tähendusega ehted, mida sel erilisel päeval kantakse. Ehted, mis kannavad selle päeva emotsiooni kõik järgnevad aastad.
    Meie soovitus kõigile on alati – kui on olemas kleit ja määratud pulmastiil, siis parim lahendus on tulla näiteks pildiga meie kauplustesse. Oleme ka koos pruutkleidiga pärlikee õiget värvi valinud, et saaks ideaalne. Üheskoos saab valida õige stiiliga ehted ja aksessuaarid mõlemale peo peategelasele. Kui tulevane abikaasa tuleb oma armsamale pulmapäevaks kingitust valima, tasub eeltööd teha. 
    Naiste puhul siis tasuks ehk märgata, mis stiili ja milliseid ehteid naine igapäevaselt armastab, mis metallitoon on lemmik ja ka igapäevasest riietumisstiilist võib väikseid vihjeid leida. Meeste puhul tasub uurida tema ­eelistusi näiteks käekellarihma osas – nahk või metall, kandiline või ümar disain jne.
    Ehted: GoldtimeFoto: Meeli Laidvee
    Minul pulmakorraldajana on kogemus, et kes juba võtab pulmapeo korraldamise suuremalt ette, see rõhub ka pulmastiilile. Missugused ehted on täna stiilsed ja moes ning Goldtime’is eriti hinnas? 
    Goldtime’i kirg on luua trende ja hoida traditsioone! See on see, millest meie iga päev lähtume. Pulmad on seotud väga pikaajaliste traditsioonidega ja see on väga oluline sündmus iga inimese elus! Nagu ma juba eelnevalt mainisin, on olulisim see tunne- see “õige” tunne, valides nii abielusõrmust, pulmaehteid, pulmakingitusi... Pulmaehted omavad väga erilist staatust naise ehtekarbis ning kannavad endas alati seda õnnetunnet, mida see päev kaasa toob. 
    Trendidest rääkides – moes on alati ajatu klassika. Võidukäiku teevad klassikaline pärl oma erinevates toonides, vääriskivide kuninganna teemant ja üha populaarsemaks saanud roosa kvarts, mida peetakse just armastuse kiviks. Viimasel ajal julgetakse üha rohkem katsetada ka värviliste vääriskividega ning südameid on võitnud ametüst, suitsukvarts ning topaas nii hõbe- kui ka kuldehetes. Materjalidest võiks siiski sellel päeval eelistada kvaliteetseid väärismetallist ehteid: hõbe, kuld, plaatina.
    Foto: Schutterstock
    Kuidas ehete abil peretraditsioone luua? Mulle meeldib idee, et pulmapäeva hea energeetikaga laetud ehted on pärandatavad lastele. Me võime siit juba ühe sammu võrra edasi mõelda, et see saab olema hea stardijoon noorpaari lastele, kes võivad seeläbi sama ilusa ja pika abielu osaliseks saada. Peretraditsioone oskab eestlane ju väga hinnata. 
    Peretraditsioonide loomine on minu arvates üks olulisemaid traditsioone. See, mis me oma lastele eluks “seljakotti” kaasa pakime, mõjutab meid kõiki. Õnneliku abielu retsepti ei ole keegi veel lõpuni defineerinud, aga kindlasti üks osa sellest on on armastusel ja oskus seda ka edasi anda. Miks mitte edasi anda ka “hetki” ja mälestusi. Armastan väga ühte lauset lasteraamatust ja mida pea igal õhtul oma lastele koos unemusiga sosistan – “Armastan sind kuuni ja tagasi...”
    Ja miks mitte oma lastele, kes samuti ühel hetkel abieluranda või elu tähtsasse punkti jõuavad, kinkida emotsioonide ja eriliste tähendustega ehteid-aksessuaare. Kella kinkimisega on muide mitmeid arvamusi, et see justkui nagu ei sobiks. Aga miks mitte? Abiellumisega algab ju justkui “uus aeg”, uus aeg nii vanematele, noorpaarile, lastele... Kõigile! Eriti armas kingiidee on minu arvates just kuufaasidega Šveitsi käekell, mis ilmselt minule alati lasteraamatu lauset meenutama jääb. Šveitsi kellamaailm on täis maagiat ja võlu ning Šveitsi kellameistrite looming kannab endas alati ajastu märki. “Jällegi Sa orus, mäel, hõbekangast kood, mulle nagu võluväel, selgust hinge tood,” kirjutas Johann Wolfgang von Goethe oma noorpõlve Weimari aastatel luuletuses “Kuule”. Aegade algusest on kuu inspireerinud ühtmoodi nii kunstnikke kui armastajaid ja kuu on just see üks element, mis võimaldab kellameistritel mängida oma lüürilise ja romantilise küljega.
    Kas Goldtime’is on tulnud ette sellist olukorda, kus hõbepaar soovib ise oma sõrmused disainida, et luua midagi täiesti omanäolist? Kui keeruline see on ja mida peaks silmas pidama?
    Mitte ainult hõbepaarid vaid ka noored abiellu astujad soovivad endale midagi personaalset ning täiesti ainulaadset. Loomulikult ei kao kauplustest traditsioonilised kohe-olemas-abielusõrmused, aga üha enam on muutumas populaarsemaks custom made sõrmused. Internetiavarused pakuvad selleks ka suurepäraseid võimalusi, selgitamaks välja oma lemmikud ning luua midagi täiesti ainulaadset.
    Meie pikaajaline kogemus Saksa tootja Rauschmayeriga on end igati õigustanud. Suuremates Goldtime’i kauplustes on rikkalik valik erinevaid sõrmuste disaine, mida saab muuta vastavalt oma eelistustele ja eelarvele. Samas on aga ääretult mõnus üheskoos diivanil kohvitassi taga disainida üheskoos just endale sobivad sõrmused.
    Rauschmayer 3-D Designer rakenduse abil saate alustada endale sobiva mudeli valimisest. Iga sõrmusepaari juures saate endale valida sobiva kullatooni, määrata sõrmuste suuruse, laiuse ja kivide asetuse ning lõpetuseks sobiva kirjastiiliga sõnumi graveerida.
    Olles endale sõrmused välja valinud, piisab sellest, kui saata salvestatud disain meie e-posti aadressile [email protected] või üheskoos müügikonsultandiga oma tellimus vormistada sobivas Goldtime’i kaupluses. Tellitud sõrmused jõuavad Teieni juba 3–4 nädala jooksul. 
    Olete alati oodatud ka personaalsele konsultatsioonile, milleks soovitame eelnevalt aeg broneerida kirjutades e-posti aadressile [email protected].
    Julgege katsetada, mängida ning luua endale personaalsed ja unikaalsed sõrmused, mis saadavad teid kogu elutee. Soovime teile imelisi hetki sõrmuste otsingute teel!
    Kutsume 2018. ja 2019. aasta uusi noorpaare meiega kohtuma suurele pulmamessile Tallinna lauluväljakule 17. novembril. Oma silm on ju kuningas ja meie oleme rõõmsalt valmis iga noorpaariga kohtuma ja igale noorpaarile välja valima just neile sobiliku sõrmustepaari.
Karl Märka: piirame põhiseadusega riigikapitalismi „Kuidas mitte investeerida: 1001 näidet avalikust sektorist“
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ülevõtupakkumine pani suure tankerifirma aktsia taanduma
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kogemuslugu: kui minu ettevõtte väärtused enam minuga ei ühti
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Parima juhi konkursile esitati rekordiliselt üle 100 tippjuhi Vaata täisnimekirja
Konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seast selgub võitja mais Pärnu juhtimiskonverentsil.
Konkursile "Parim juht 2024" esitati 110 tippjuhti, kelle seast selgub võitja mais Pärnu juhtimiskonverentsil.
Uutele sõidukitele hakatakse väljastama keskkonnapasse
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Hullumeelne seiklus: autoga läbi Euroopa ja Aafrika
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Järgmine Soome ehitusfirma andis pankrotiavalduse sisse
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Nädala lood. Eestlased hulluvad Hispaania kinnisvaraäri järele, kutsehaigus tõi firmale ootamatu nõude, suur tehas läks Lätti
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.