investor Toomas • 19. aprill 2016 kell 13:00

Investor Toomas: kevad täis üllatusi

Investorid ootavad pikkisilmi ettevõtete tulemusi.   Foto: Reuters/Scanpix

Tulemustehooaeg on täistuuridel käima läinud ning minu jaoks on see mitmel põhjusel erakordne.

Eelmise aasta viimase kvartali ettevõtete tulemused petsid suures osas turgude ootusi ja aasta algus möödus languse tähe all. Ootused on taas üles kruvitud ning loodetavasti saavad börsid seekord tuge. 

Minu portfelli firmadest avas täna hooaja LHV Group, mille käibe- ja kasumikasv olid meeldivad. Jälgin panga tulemusi ja tegevust hoolega, kuna mul on ports võlakirju ja maikuus toimub kauaoodatud börsidebüüt. Täna said investorid täiendavat infot IPO tingimuste kohta ja homme peetakse ka LHV aktsionäride koosolek, kus pannakse börsilemineku otsusele punkt. 

LHV Grupp 19. aprill

Microsoft 21. aprill

Apple 26. aprill

Olympic EG 26. aprill

Statoil 27. aprill

Volkswagen 28. aprill

Apranga 29. aprill

Tallinna Vesi 29. aprill

Berkshire Hathaway 2. mai

Leroy Seafood 12. mai

Tallink 12. mai

Ryanair 23. mai

Erilise tähelepanu all USA

Silmad-kõrvad hoian lahti ka sel neljapäeval ning järgmisel esmaspäeval, mil saame aimu kahe USA tehnoloogiahiiglase Microsofti ja Apple'i käekäigust. Mõlema ettevõtte aktsia hind on kevadel kenasti tõusnud ja mina ootan sobivat hetke, et nende osakaalu oma portfellis vähendada. Microsofti puhul tahaks loota, et firma suudab meid taas üllatada ja oma pilvetehnoloogia teenustele kliente juurde meelitada. Apple'i puhul huvitab, kuidas läheb uute iPhone'ide müük.

USA börsifirmadega seoses on mul aga üks suur üllatus varuks. Nimelt pakin juba tasapisi kohvreid, sest sõidan sel aastal ühele prominentsele aktsionäride koosolekule koguni kohale. Tahan väga näha, kuidas käivad asjad ookeanitagustes börsifirmades ja milliseid mõtteid sealsed investorid mõlgutavad. Oma seiklustest räägin lähemalt juba järgmistel nädalatel.

Norrakad võivad tuju tõsta

Vahepeal jõuab tulemused avalikustada ka Norra naftatootja Statoil. Praeguse nafta hinna languse valguses ma sealt suurt midagi loota ei julge. Pigem on mu tagasihoidlik soov, et tulemused väga hulluks ei pööra. Teiselt Norra firmalt, oma portfelli raudvaralt Leroy Seafoodilt, ootan taas positiivset üllatust. Viimase aja aktsialendu pole osanud ükski analüütik ette näha ja loodetavasti suudab lõhekasvataja turuolukorda veelgi paremini ära kasutada. Kui aktsia samas tempos ülespoole rühib, pean suve hakul väga tõsiselt kaaluma aktsiast kasumivõtmist.

Kodubörsilt üllatusi ei oota

Kindlasti ei lase ma silmist ka Balti börsifirmade tulemusi. Tallinki, Tallinna Vee ja Olympicu käekäiguga võib siiani rahule jääda. Midagi väga üllatavat neilt tõenäoliselt oodata ei ole, kuid tahaksin näha stabiilset käibe- ja kasumikasvu. Nagu ma aga juba varem mitu korda maininud olen, siis häirib mind Leedu rõivamüüja Apranga väljavaade. Otsustasin, et kui esimesel poolaastal seal suuremat muutust ei tule ja kasumimarginaalid jätkavad vähenemist, siis tõenäoliselt teen nende aktsiate arvelt oma portfellis ruumi uuele tulijale.

Hetkel kuum