investor Toomas • 14. veebruar 2019 kell 4:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Imeline tootlus käeulatuses

Magnetic MRO juht Risto Mäeots.  Foto: Andras Kralla

Teisipäeval saatis Nasdaq Tallinn mulle postkasti huvipakkuva börsiteate. Nimelt alustavad täna kauplemist lennukihooldusettevõtte Magnetic MRO võlakirjad, mis pakuvad 8protsendilist aastaintressi.

Ei saa salata, et sellise tootlusega võlakiri ajas mu silma särama ning ostumõtted kerkisid pähe. Edasi uurides sai aga selgeks kurb tõsiasi – nimelt oli detsembris korraldatud mitteavalik võlakirjaemissioon Baltikumi institutsionaalsetele investoritele ja privaatpanganduse klientidele, ehk mina olin nimekirjast välja jäänud. Nimelt oli minimaalne võlakirjapaki suurus investori kohta 100 000 eurot, mis on ühtlasi ka piir, millest alates peab väärtpaberituru seaduse järgi pakkuma investeeringut kutselisele investorile.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum