Toitlustusäride TOP: makroonid ja kohalikud kliendid tõid kasumi koroonale vaatamata

    Vaid mõni kuu enne esimest koroonalainet Rotermanni kvartalis uue kohviku avanud ja toitlustusettevõtete TOPi esikümnesse jõudnud Levieri omanik ja juht Angeelika Kang on uhke, et suutsid toonasest lockdownist selliste tulemustega läbi tulla. Oma osa oli ka õnnelikul juhusel, mis tõi kaasa makrooniralli. Ent eelkõige oldi edukad tänu sellele, et panustati kohalikule kliendile. Turistid on pigem lisaboonus, sest ka nemad tulevad meelsasti sinna, kus söövad kohalikud.  

    Toitlustusettevõtete TOPis, mis avalikustatakse veebruaris, on kiir- ja tänavatoidu pakkujad üsna kõrgetel kohtadel. Angeelika Kangi hinnangul on selliste toidukohtade eeliseks hõlpsalt transporditav toit, mis ei kaota teel olles oma omadusi.

    KPMG audiitor Helen Veetamme arvates oleks aga majutus- ja toitlustussektoril, mis on kaks aastat tegutsenud kestva teadmatuse tingimustes, igati põhjust valitsuselt täiendavat abi saada, sest enne koroonat andis see tööd igale 20. Eesti inimesele. Toitlustusäris tegutsejatel soovitab ta aga vaadata väljapoole Tallinna, sest koroonaga on Eesti inimesed avastanud siseturismi.

    • Äripäeva TOP
    • 22.12.2021
    KIIRUS:
    Toitlustusäride TOP: makroonid ja kohalikud kliendid tõid kasumi koroonale vaatamata
  • Hetkel kuum