9 märts 2018

Uus Maa: turu optimism tekitab hirmu

Uus Maa analüütik Risto Vähi ennustab ehitusse pooleteise aasta pärast pausi.  Foto: Raul Mee

Ehitusturul hoiavad kõrge hind ja tööjõupuudus olukorda kontrolli alt väljumast. Küll aga paneb muretsema turul valitsev optimism, mille tõttu võidakse arendada liiga palju ja seda, mida pole vaja, selgub "Uus Maa kinnisvarasaatest".

"Üleüldise mulli probleemi ma ei näe, küll aga ma olen kartnud sellist optimismi, et võidakse üle mõelda ja liiga palju midagi teha," vastas Uus Maa analüütik Risto Vähi küsimusele, kas üha rohkem ehitamine ei või tekitada kinnisvaramulli.

Saates tuleb peamiselt juttu sellest, mis hakkab siinsel turul juhtuma saabuvate A-energiaklassi ehitusnõuetega. Vähi leiab, et järgneva pooleteise aasta jooksul püütakse seetõttu võimalikult palju valmis ehitada ja 2020. aastal koos nõuete jõustumisega tuleb ka ehitusse paus. Milliseid küsimusi uute reeglite tulek kergitab ja miks on osa nõudeid kohati absurdsed?

Lisaks tuleb juttu sel nädalal kerkinud teemast, et soomlased jooksevad tormi Tallinna kinnisvaraturule, ja olukorrast üüriturul, kus ennustatakse juba mõnda aega ülekuumenemist.

Saatejuht on Kadri Põlendik.

Saadet toetab Uus Maa kinnisvarabüroo.

Hetkel kuum