Priit Pokk • 13. november 2018 kell 12:00

Kuidas haugata võimalikult suur tükk miljardisest eelarvest?

CERNi aastane eelarve on keskmiselt suurusjärgus miljard eurot.  Foto: ADAM WARZAWA, EPA

Järgmisel aastal on Eestil lootus liituda Euroopa Tuumauuringute Keskuse ehk CERNiga. "Tulevikuäri" saates peatusime seetõttu sellel, mida see tähendab Eesti ettevõtjate ja teadlaste jaoks ning kuidas kasutada seda võimalust maksimaalselt ära.

Rääkisime sellest, mis võiksid olla Eesti tugevused, mis sorti hankeid CERNilt oodata võib ning mida saame tagasi selle eest, et plaanis on panustada rohkem kui miljon eurot aastas liikmetasuna.

Saates on külas Keemilise ja Bioloogilise Füüsika instituudi asedirektor ning Eesti CERNiga liitumise koordinaator Mario Kadastik ja TalTechi elektroonikainstituudi dotsent Ants Koel. Saatejuht on Priit Pokk.

Hetkel kuum