Äripäev • 12. veebruar 2019 kell 15:22

Eriti oluline on aru saada, kas ettevõte raha ka teenib

Investor Paavo Siimann on keskendunud balti turgudele.  Foto: Ivar Kuldver

Ettevõtteid analüüsides on vaja aru saada, kas lisaks kasumile ka raha teenitakse, rääkis õppejõud ja investor Paavo Siimann Investor Toomase tunnis.

Ettevõtteid analüüsides tuleb läheneda talupojamõistusega, rääkis Siimann. „Miks lähevad ettevõtted pankrotti? Sellepärast, et raha ei ole,“ rääkis Siimann. Kui ettevõtted kommunikeerivad kasumi teenimist, siis dividende makstakse sellegipoolest rahas. Ehk tuleb jälgida, kas lisaks kasumile teenitakse raha.

„Olles ise majandusarvestust süviti õppinud, ma tean, et igasuguste hinnanguliste eraldistega ja kulumiarvestuste, igasuguste mitterahaliste tehingutega saab ettevõtte kasumit mõjutada,“ rääkis Siimann.

Lisaks kuuleb Investor Toomase tunnis, mis on Siimanni portfellis, millised on tema investeerimispõhimõtted, miks ta tegutseb just Balti börsidel, mida ta arvab muuhulgas Baltikast ja Tallinna Veest ning palju muud.

Hetkel TalTechis õppejõuna töötav Siimann on varasemalt töötanud muuhulgas rahvusvahelise ravimiettevõtte finantsanalüütikuna ning Statoil Eesti finantsdirektorina.

Hetkel kuum