Birjo Must • 7. august 2019 kell 9:29

Põhjused, miks ettevõtete koondumised ei õnnestu

Ettevõtete koondumiste arv on hea majanduskasvu keskkonnas tõusnud.   Foto: Raul Mee

Kõik koondumised alati ei õnnestu ja sageli saavad ettevõtjad ise konkurentsiametisse pöördumisel vigu vältida, rääkisid spetsialistid saates “Triniti eetris”.

Ettevõtete ülevõtmiste ja ühinemiste arv on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Seejuures on suurenenud ka konkurentsiameti töökoormus, sest aina rohkem tehinguid käib nende valvsa pilgu alt läbi.

Millistel juhtudel peavad koondumistehingud läbima konkurentsiameti kontrolli ja kui suure aja- ning energiakuluga peab ettevõte arvestama, sellest kuuleb tänases saates lähemalt. Lisaks antakse nippe selle kohta, milliseid vigu teevad ettevõtjad konkurentsiametisse pöördumisel ja kuidas neid vigu ära hoida.

Sel teemal vestlevad konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja Külliki Lugenberg ja advokaadibüroo Triniti partner ja konkurentsiõiguse valdkonna juht ning Eesti Advokatuuri konkurentsiõiguse komisjoni esimees Tanel Kalaus. Saatejuht on Birjo Must.

Kuula värsket "Triniti eetris" saadet Äripäeva podcast'ide keskkonnast siit:

Hetkel kuum