Artikkel

  Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?

  Kinnisvaraekspert Tõnu Toompark rääkis "Investor Toomase tunnis" kinnisvaraturu väljavaadetest.Foto: Andras Kralla

  Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.

  Poliitikavaatleja Raivo Vare analüüsis intervjuus G7 tippkohtumise tähtsamaid tulemeid ja ajakirjanikud võtsid arutlussaates luubi alla endise maksuameti juhi ja Slava Ukraini endise juhi taunitavad teod.
  Hittide sekka jõudis sel nädalal ka investor Madis Müüri usutlus, millest selguvad tema kaotuste ulatus ja edasine investeerimisstrateegia.
  Selle nädala kuulatuimad podcast'id:
  Tõnu Toompark: valus on sellel, kes aasta tagasi kinnisvara soetas
  Kinnisvaraekspert ja koolitaja Tõnu Toompark räägib "Investor Toomase tunnis", kui palju turg veel kukub, ning annab nõu, kuidas oma laene tänases olukorras majandada. Teeme juttu, milline laenugraafik täna valida ning millisel juhul pole maksepuhkusel üleüldse mõtet.
  Otsime vastust küsimusele, mida teha siis, kui investeerimisprojekt vajub üha kallineva rahavoo tõttu miinusesse ning sellelt teenitav rahavoog on negatiivne. Toompark selgitab, millal tuleks projekt müüa ning millal on mõistlik hetkeline raskus ära kannatada.
  Veel räägime kinnisvaraturu väljavaadetest ülejäänud aastaks ning Toompark jagab nippe, kuidas hinda alla kaubelda. Samuti küsime, kuidas tunda ära, et kinnisvaraturu põhi on käes.
  Lenno Uusküla: teine korter ei ole pensionisammas
  On müüt, et igal inimesel peaks olema teine korter pensionisambaks, ning samuti on müüt, et üüritasu peaks katma laenumakse, rääkis Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.
  Teisipäeval toimunud Äripäeva kinnisvaraarenduse konverentsil pidas Luminori peaökonomist ettekande, kus käsitles makromajanduslike teemade kõrval ka kinnisvara olukorda. Podcast'ist saate kuulata sellest ettekandest lõiku, kus Uusküla rääkis lisaks kinnisvarateemale olukorrast tööturul, palgast, ostujõust, inflatsioonist ja intressimääradest.
  Raivo Vare: Ukraina naaseb G7-lt vaid ühe tõrvatilgakesega meepotis
  Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi visiit juhtivate tööstusriikide G7 tippkohtumisele Jaapanis Hirsoshimas oli isegi ootamatult tulemuslik, rääkis vaatleja Raivo Vare Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
  Äripäevas Ukraina sõja majandusblogi pidav Vare märkis, et Zelenskõi sai oma rahuplaanile täieliku toetuse ja läbimurde F-16 hävitajate saamiseks. Ainsaks tõrvatilgaks oli ukrainlastele, et tippkohtumise ajal ei suudetud korraldada Zelenskõi ja Brasiilia riigipea Lula kohtumist. Samas kohtus Ukraina president India liidriga, mida vaatlejad peavad väga oluliseks.
  Varega tuli jutuks ka USA ja Hiina vastuolude seis ning hiinlaste majandusliku ja poliitilise haarde laienemine Kesk-Aasias.
  Äripäev eetris: tee nokk lahti, Madis Jääger! Sina ka, Johanna-Maria Lehtme
  Endine maksuameti juht Madis Jääger oli ametis olles ilmselges huvide konflikti olukorras. Tõsiasi, et ta keeldub nüüd avalikkusele selle kohta selgitusi jagama, on uskumatu ülbus, leiavad ajakirjanikud saates.
  Samale järeldusele jõudsid ajakirjanikud Slava Ukraini endise juhi Johanna-Maria Lehtme kohta, kelle kohta tulid avalikuks mitmed patud minevikust.
  Veel kommenteerisid ajakirjanikud saates peaministri Kaja Kallase kahtlust, et Eesti ettevõtted hiilivad Venemaale kehtestatud sanktsioonidest kõrvale, ja rääkisid, kuidas äripartneritele võlgu jäänud endine advokaat pankrotti läks.
  Madis Müür: olen kõva traktor, jõuan vastuvoolu ujuda küll
  Hoolimata suurtest kaotustest Ampler Bikesiga, pole investor Madis Müür kaotanud usku iduettevõtlusesse, omab jätkuvalt osalust Grab2Go-s ja omab usku Harju Elektri osalises omanduses olevasse Skeletoni.
  Müür rääkis muu hulgas, et on enne Ampleri saneerimist ettevõtet ka osaliselt müünud. See tähendab, et investor tõi riski alt välja sinna kunagi paigutatud alginvesteeringu.
  Äripäeva raadio hommikuprogrammis rääkis Madis Müür, kui palju ta raha kaotas Ampleriga ja kas Harju Elektrit tasub Skeletoni osaluse kontekstis osta.
 • Hetkel kuum
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Prantsuse keskpankur ei muretse kallineva nafta pärast: olgem kannatlikud
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Rooma paavst palus hoiduda mängimast Ukraina relvaabiga
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Olerex ja juhatuse liige said kaela kriminaalkahtlustuse "See on lavastatud süüdistus!"
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.