Artikkel

  Hirm rohepesu süüdistuse ees keerab ettevõtjate suu lukku

  Saates "Turismitund" räägiti sellest, kas ka autorallit saab korraldada kestlikult ja millised on trendid suurürituste korraldamisel. Rally Estonia korraldaja Tarmo Hõbe ja Katre Kahre üritusturundusagentuurist Jolos.Foto: Gregor Alaküla

  Suurettevõtted ei julge tihti avalikult rääkida enda keskkonnahoidlikest tegevustest, kartes saada külge rohepesu silti, rääkis Boltile ja Wise’ile suurüritusi korraldanud Katre Kahre üritusturundusagentuurist Jolos.

  Sama kinnitas ka Rally Estonia korraldaja Tarmo Hõbe, meenutades, et ralli korraldamisel tegutseti paar aastat ilma kestlike tegevuste kommunikatsioonita.
  „Tahtsime enne ise läbi proovida ja läbi testida, mis töötab, mis mitte,“ rääkis Hõbe. Tema sõnul ootavad ka koostööpartnerid ja tarbijad pidevalt ettevõtmise kohta uusi sõnumeid, mistõttu on võti tasakaalukas kommunikatsioonis. Kus see tasakaal täpsemalt asub, arutleti saates „Turismitund“.
  Nii Kahre kui Hõbe julgustasid ettevõtteid ja kaaskorraldajaid siiski rohkem kestlikke tegevusi kommunikeerima, sest nende sõnul inspireerib see teisi korraldajaid ja allhankijaid roheteemadega tegelema.
  Saates räägiti ürituste kestlikust korraldamisest ja täpsemalt sellest, millele pöörata tähelepanu ühe rohelise ja keskkonnahoidliku suurürituse korraldamisel. Juttu tuli korraldamise trendidest, külastajate keskkonnateadlikkusest ja ootustest ning analüüsiti, millest koosneb ürituste keskkonnajalajälg ja kuidas seda mõõta.
  Räägiti ka sellest, kuidas luua suurürituste ajal korraldajana kasu ka kohalikele, kuidas majutada suuri rahvahulkasid ning millised on kestliku toitlustamise trendid. Vastuse said ka küsimused, kui suure keskkonnajalajälje tekitab Rally Estonia ja mitme puuga see võrdub, millest algab kestlik korraldamine ja kas roheliselt korraldamine on kallim või mitte.
  Kohalike suurürituste korraldamise näidetest rääkisid Rally Estonia korraldaja ja T1 kaubanduskeskuse juht Tarmo Hõbe ning Katre Kahre üritusturundusagentuurist Jolos. Saadet juhtis Gregor Alaküla.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Raadiohitid: kinnisvara hind jõuab aastaga tippu
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Euroopa tarbijaühendused esitasid Temu peale ühiskaebuse
Euroopa tarbijaühenduste hinnangul pole Hiina odavkaubandusplatvorm Temu pakkunud klientidele seaduses nõutavas ulatuses tarbijakaitset ja kasutab keelatud manipuleerivaid kauplemisviise.
Euroopa tarbijaühenduste hinnangul pole Hiina odavkaubandusplatvorm Temu pakkunud klientidele seaduses nõutavas ulatuses tarbijakaitset ja kasutab keelatud manipuleerivaid kauplemisviise.