Artikkel
  • Kaasaegne IT haldus: N-able IT-haldustarkvara kasutamine kasvab 30% aastas

    Tarkvarateenuste ettevõtte N-able jaoks oli 20. juulil 2021 märgiline verstapost. Just sel päeval läks N-able New Yorgi börsile hinnaga, mis andis ettevõtte turuväärtuseks 2 miljardit USA dollarit.

    Eesti ettevõtted rakendavad järjest enam kaugtööd. See suurendab nõudmisi IT-toele – IT-probleeme on vaja lahendada, olenemata sellest, kus töötajad või nende arvutid parajasti asuvad.

    Järjest enam tööandjaid leiab, et sisemise IT-osakonna kasutamine selleks otstarbeks pole kulutõhus. Sisemine IT peaks spetsialiseeruma firma põhitegevusele. Igapäevaste IT-probleemidega tegelemine on targem jätta selle ala asjatundjate hoolde. Seda vajadust täidavad lepingulisi IT-haldusteenuseid pakkuvad ettevõtted. Kaugtöö toe kompetentsiga IT-haldusettevõtteid on Eestis mõnikümmend.
    Erinevad IT-haldusfirmad kasutavad oma teenuste pakkumiseks erinevat tarkvara, kuid üheks enim kasutatumaks nii Eestis kui maailmas on Šoti firma N-able tooted. N-able on algusest peale spetsialiseerunud just IT-halduseks mõeldud tarkvara arendamisele. N-able’i toodete esindaja Baltikumis on Altacom Grupp.
    Altacomi müügijuht Mart Roben kommenteerib: "IT-haldusettevõtted vastutavad nii klientide igapäevaste IT-küsimuste kui ka süsteemide pikaajalise turvalisuse ja toimimise eest. Just selleks on N-able’i tooted mõeldud. Altacomi partnerite seas kasutavad N-able’it sadakond IT-haldusettevõtet Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. N-able’iga hallatavate seadmete arv neis riikides kasvab keskmiselt 30% aastas. See näitab toodete häid väljavaateid."

    Tööriist IT-haldusteenuste pakkumiseks

    Mis on põhilised põhjused N-able’i toodete kasutamiseks? Pädevatest IT-spetsialistidest on alati puudus. N-able’i tarkvara tõhustab IT-haldusettevõtete tööd ja annab võimaluse sama inimressursiga kvaliteetsemat teenust pakkuda.
    Lõuna-Eesti IT-haldusfirma Netcenter juht Juhan Siimer selgitab: „Professionaalse IT-haldusteenuse pakkumine nõuab õnnestunud tehniliste lahenduste valikuid. Meie töös on kõige tähtsam kiire reageerimine ja minimaalne lahenduse leidmise aeg, igas ettevõttes on ju seisusekundil kindel hinnalipik küljes ja tihtipeale on see märkimisväärne. Me peame lahendama intsidendi enne kui tellija arugi saab, et miskit on viltu. Just sellise teenuse pakkumiseks on meile hädavajalikud N-able’i tööriistad.“
    Ajalooliselt on IT-haldus piirdunud ühekordse telefoninõustamise ja pildi üle võtmisega kliendi arvutis. Tänapäevased IT-süsteemid on varasemast keerulisemad, seetõttu on konkreetse IT-taristu üksikasju tundmata raske efektiivset abi pakkuda. Pärnu IT-haldusettevõtte Nex juht Andi Lõhmus rõhutab, et hea haldusteenuse aluseks on ülevaade kliendi süsteemidest: „Meie eesmärk pole ainult arvutirikete parandamine, vaid kliendi IT-taristu komponentide tundmine ja juhtimine. N-able’i tooted aitavad meil hoida ülevaadet seadmete hetkeolukorrast ja võimalikest probleemidest. Tänu sellele saame olla väärtuslik partner nii igapäevastes küsimustes kui ka pikaajaliste IT-plaanide tegemisel."

    N-able’i tööpõhimõtted

    N-able’i tooted järgivad kolme põhimõtet:
    1) pidev seire, mis tagab probleemide kiire tuvastuse;
    2) automatiseerimine;
    3) info ja tegevuste koondamine ühte juhtimiskeskkonda.
    Täpsemalt, seires sobib N-able nii arvutite, serverite, võrgu kui ka väliste seadmete (printerid, turvakaamerad jms.) jälgimiseks. Tõrgete tekkimisel annab toode automaatse teavituse ja lubab haldustehnikul seadmesse ühenduse avada, et probleemid lahendada.
    Automatiseerimine säästab IT-haldureid korduvatest igapäevastest tegevustest. Automatiseeritavateks tegevusteks võivad olla näiteks tarkvara paigaldamine ja uuendamine, süsteemisätete ühtlustamine, kasutajakontode haldus jms. Lõppeesmärk pole siiski tehnikute vaba aeg, vaid ressursside parem jaotamine.
    IT-haldusettevõtte Greip IT tehnoloogiapartner Taavi Sergo selgitab: „N-able’i platvormist on olnud kasu nii meile kui meie klientidele. Kogenud tehnikute töötunde ei ole mõtet kulutada lihtsate manuaalsete tegevuste peale. Automatiseerimine jätab meile rohkem aega, et süveneda klientide keerukamatesse IT-vajadustesse. See on see, mis Greip IT’d klientide jaoks esile tõstab.“
    Ühtne juhtimiskeskkond N-able’i toodetes laseb IT-haldusfirmadel keskenduda rohkem IT-haldusele ja vähem administratiivsetele tegevustele. N-able koondab kõik haldustegevused ühte kohta, kuhu on lisaks integreeritud ka populaarsemad lisateenused, nagu varundus, viirustõrje, paroolihaldus ja muu. Iga haldusteenuse pakkuja saab nende seast endale ja oma klientidele vajalikud teenused välja valida.
    Edik Must firmast Digifi kommenteerib: „Kasutades IT-halduses iga töö ja teenuse jaoks erinevat toodet, kulub palju aega tootekompetentsi hoidmise, hinnastuse, seadistuse, litsentseerimise ja muude sisemiste tegevuste peale. See on aeg, mida oleks parem kasutada klientide reaalsete IT-probleemide lahendamiseks.“
    „Valisime N-able’i, sest see katab korraga suure osa meie vajadustest ja teeb seda paremini kui teiste tootjate tooted. N-able’i platvorm on üles ehitatud nii, et me saame klientidele pakkuda nii Digifi asjatundjate poolt koostatud standardseid teenusepakette, kui ka kliendi soovide järgi üles ehitatud personaliseeritud lahendusi. Lisaväärtust annab ka Eestis asuv tugi Altacomi poolt: me saame paljude eri muredega sama kontakti poole pöörduda ja see lihtsustab meie protsesse veelgi.“

    IT-halduse ekspertide kogukond

    N-able’i toodete esindaja Baltikumis, Altacom, veab lisaks tootetoe pakkumisele ka kohalike IT-haldusettevõtete kogukonda, mis on praeguseks juba kolm aastat toiminud.
    Altacomi tegevjuhi Argo Hussari sõnul sai asi alguse sellest, et pärast kümmet aastat tööd IT-haldusettevõtetele suunatud toodetega tekkis loomulik soov oma kogemusi ka partneritega jagada: „Meie üritused olid Baltikumi IT-haldusspetsialistide seas populaarsed. Sealt tekkis idee luua IT-haldusfirmade kogukond, mis sai nimeks MSP Community Baltics. See annab eri riikide ettevõtetele võimaluse jagada kogemusi ja häid tavasid ning tõsta kohaliku IT-haldusteenuse standardit.“
    Esimestel MSP Community Balticsi konverentsidel 2018-2019 aastal oli osalejaid neljakümne ringis, 2020. aasta virtuaalüritustel juba rohkem.
    MSP Community Balticsi kaasasutaja Leedust, Simonas Buržinskas kommenteerib: "Selgus, et huvi virtuaalsete ürituste vastu oli isegi suurem kui füüsiliste konverentside vastu. Esimesele MSP Community Balticsi virtuaalseminarile tuli üle kahesaja osaleja. Seda on lihtne selgitada: meie esinejad on rahvusvaheliselt tunnustatud eksperdid, kes tutvustavad innovatiivset IT-haldustarkvara ja uusimaid töövõtteid. Meie eesmärk on, et MSP Community Baltics pakuks midagi nii kogenud IT-spetsialistidele kui ka neile, kes IT-halduses alles alustavad."

    N-Able’i IT-haldustoodete võimalused

    - kliendi IT-ressursside tsentraliseeritud haldamine reaalajas

    - kiire reageerimine kliendi IT-probleemidele

    - IT-halduse korduvate protsesside automatiseerimine

    - kliendi tööjaamade, serverite, võrgu- ja mobiilseadmete kaugseire

    - paroolide ja IT-dokumentatsiooni turvaline haldamine

    - varundus ja andmete taastamine

    - tarkvarauuenduste haldamine

    - kaitse pahavara, volitamata sisselogimiste või paroolilekete eest

    - integreeritud tööriistad keeruliste küberrünnete tõrjeks (EDR)

    - veebi ja e-posti kaitse

    INFO JA KONTAKTID

    N-able’i maaletooja ja tugi Eestis:

    Altacom | www.altacom.eu | 56 698 299 | [email protected]

    Artiklis mainitud IT-haldusteenuste pakkujad Eestis:

    Netcenter | www.netcenter.ee | 437 0007 | [email protected]

    Greip IT | www.greip.ee | 670 0400 | [email protected]

    Nex | www.nex.ee | 56 845 150 | [email protected]

    Digifi Eesti | www.digifi.ee | 322 3422 | [email protected]

  • Hetkel kuum
Leonardo Ortega: ilma vajaliku välistööjõuta ei tule ka oodatud majanduskasvu
Eesti IKT-sektorit ja tööstussektorit kimbutavad samad välistööjõu mured. Vajame muutusteks uusi tingimusi, kirjutab EASi Work in Estonia juht Leonardo Ortega.
Eesti IKT-sektorit ja tööstussektorit kimbutavad samad välistööjõu mured. Vajame muutusteks uusi tingimusi, kirjutab EASi Work in Estonia juht Leonardo Ortega.
EfTEN maksab investoritele enam kui veerand miljonit
EfTEN United Property Fund teeb investoritele väljamakse summas ligikaudu 260 000 eurot, selgub börsiteatest.
EfTEN United Property Fund teeb investoritele väljamakse summas ligikaudu 260 000 eurot, selgub börsiteatest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Merko eksjuht avas lahkumise tagamaid “Astusin nagu jooksulindilt maha”
Aasta alguses Merko juhi kohalt taandunud Andres Trink tõdes, et pärast tosin aastat pingelist ehitusfirma juhtimist saab ta tegeleda kõige sellega, millest varem unistas. Juhitooli loovutamiseks andis talle peamise tõuke abikaasa karjäärimuudatus.
Aasta alguses Merko juhi kohalt taandunud Andres Trink tõdes, et pärast tosin aastat pingelist ehitusfirma juhtimist saab ta tegeleda kõige sellega, millest varem unistas. Juhitooli loovutamiseks andis talle peamise tõuke abikaasa karjäärimuudatus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Tartu ülikooli teadlased kaasasid pool miljonit vähiravi arendamiseks
Tartu ülikooli teadlaste asutatud vähiravi tehnoloogiafirma Vectiopep sai erainvestoritelt ning ülikoolilt 450 000 eurot.
Tartu ülikooli teadlaste asutatud vähiravi tehnoloogiafirma Vectiopep sai erainvestoritelt ning ülikoolilt 450 000 eurot.
Nädala lood: helesinine Hispaania unistus ja 650 töökoha kadumine Eestis
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva lugejaid lood, mis olid seotud Hispaaniaga ja sealse kinnisvaraga, kuid huvi pakkus ka väike Eesti linn, kus võib töökoha kaotada 650 inimest. Lisaks kõnetas veel ehitus ja valdusfirma laiali jagamine.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva lugejaid lood, mis olid seotud Hispaaniaga ja sealse kinnisvaraga, kuid huvi pakkus ka väike Eesti linn, kus võib töökoha kaotada 650 inimest. Lisaks kõnetas veel ehitus ja valdusfirma laiali jagamine.