Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Solidaarsusleping toob kaasa kohustusi

  Erastamisagentuuri arusaama järgi on ASil Esoil õigus võlanõue vaidlustada, sõltumata sellest, kas see esitatakse ühe või mõlema võlgniku vastu. Samuti on Eesti Kütus kohustatud võlanõuet vaidlustama kuni kohtuliku otsuseni.
  Erastamisagentuuri nõukogus kolmapäeval langetatud otsuse järgi võimaldab see leping arvestada TKP nõuet ASi Esoil erastamisel vastavalt tema tegelikule väärtusele. «Tulevased pakkumused võivad olla mõningal määral madalamad, sõltuvalt sellest, kuidas hinnatakse võlanõuet,» märkis erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet.
  Sarnet ütles, et TKP ligi 90 miljoni kroonine võlanõue Eesti Kütuse vastu oli ka üks põhjustest, miks erastamisagentuuri nõukogu tunnistas Esoili erastamispakkumused ebapiisavaks. «Kui oleks pakkumuste ostuhind olnud kordades kõrgem, mis oleks katnud igasugused võlanõuded, siis oleks seda nõuet olnud võimalik katta erastamisest laekunud rahast,» rääkis Sarnet.
  19. mail ajakirjanduses välja kuulutatud ASi Esoil erastamise tingimustesse ei kuulunud RE Eesti Kütuse vastu esitatud võlanõuete katmine.
  «Erastamine nendes tingimustes ei osutunud võimalikuks. Nõukogu ei olnud veendunud, et Esoili varad ja võlad olid jaotatud õiglaselt,» selgitas Sarnet. Ta lisas, et juriidiliselt oleks Esoili erastamisel olnud võimalik võlanõuet ja erastamisprotseduuri hoida lahus.
  TKP 90 miljoni kroonise võlanõude Eesti Kütuse vastu ostis 25. oktoobril üks Esoili erastamises osalenud firmadest, AS AA-Õligrupp. Võlanõude ostuhind oli 59 miljoni kroonine võlanõue TKP vastu, mille firmale oli loovutanud selle Eesti Pangalt ostnud AS N-Terminaal. TKP pankrotihaldur Andrus Ansip märkis, et TKP ja AA-Õligrupi vahel oli tegemist ostu-müügitehinguga ning pooltevahelise lepingu sisu ei ole konfidentsiaalne.
  Väino Sarnet lausus, et teoreetiliselt pole võlanõude omanikul erastamise seisukohast vahet. «Praktiliselt võib erineda selle nõude käsitlemine kohtus, olenevalt sellest, kes on nõude omanik, ja sellest, milline on poolte soov.»
  Esoil pandi kolmapäeval erastamisjääkide hulka, erastamist jätkatakse pärast eespoolnimetatud lepingute sõlmimist.
  Sarnet eitas, et AA-Õligrupp võiks jõuda erastamisagentuuriga nõude edasise käsitlemise osas kokkuleppele. Samas märkis ta, et nõue ei saa sisalduda pakkumushinnas, ent nõude käsitlemine võib sisalduda pakkumuse äriplaanis. «Igaüks võib äriplaanis selgitada, mida ta ettevõtte heaks täiendavalt teha plaanib,» lisas ta.
  Sarnet ütles, et AA-Õligrupi esitatud taotlust näha aktsiaseltside Esoil, Termoil ja Coastal Baltic Holding vahelise lepingu lisasid asub erastamisagentuur käsitlema alles pärast uue erastamisvooru väljakuulutamist ning juhul, kui seal osaleb ka AA-Õligrupp. Esoili järelevalvenõukogu esimees Andres Tint ütles, et teeb täna majandusministrile ettepaneku sõlmida sellesisuline leping RE Eesti Kütus haldusnõukoguga ülejärgmisel nädalal. Ta lisas, et eelnevalt vaadatakse üle ka see, kas AA-Õligrupp omandas TKP võlanõude seaduslikult.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Adani Group: järjekordne suur petuskeem raputas maailma
India mogul Gautam Adani, kes veel jaanuari alguses maadles Elon Muskiga teise koha pärast maailma rikkaimate nimekirjas, on vähem kui kuu aja jooksul kaotanud nimekirjas 20 positsiooni.
India mogul Gautam Adani, kes veel jaanuari alguses maadles Elon Muskiga teise koha pärast maailma rikkaimate nimekirjas, on vähem kui kuu aja jooksul kaotanud nimekirjas 20 positsiooni.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Tele2 Eesti juht lahkub ametist
Telekomifirma Tele2 Eesti ettevõtte juht Chris Robbins on otsustanud lahkuda ametist ja Eestist.
Telekomifirma Tele2 Eesti ettevõtte juht Chris Robbins on otsustanud lahkuda ametist ja Eestist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.