28. november 1995 kell 22:00

ESS alustas tegevust oma uues peakontoris

Riigikantseleilt renditud hoonetes on ESSi käsutuses ligi 2000 ruutmeetrit pinda. Ümberehitatud ruumid on renditud 15 aastaks. «Rent on tõsine, mitte sümboolne,» ütles ESSi peadirektor Hando Sulev. Riigikantselei autobaasi teatel maksab ESS tema käsutuses olevate pindade eest renti umbes 25 krooni ruutmeetri eest.

Hoones paiknevad ESSi valvekeskus, administratiiv- ja müügiüksused. Lähemal ajal peaks hoonesse kolima ka firma tegevjuhtkond. Sulevi kinnitusel soovib ESS uutesse ruumidesse tuua ka turvakooli.

Tulevikus soovib ESS vanale kahekorruselisele autobaasi haldushoonele juurde ehitada kaks korrust. Arhitektuuribüroolt Schults & Põldme tellitud projekti teostumise korral peaks kompleksi täielik ehituslik maksumus olema Sulevi sõnul ligi kümme miljonit krooni.

Lisaks administratiivhoonele tahab ESS renoveerida ka autobaasi territooriumil asuva väiksema hoone, kuhu on kavas paigutada ESSi operatiivteenistus. ESSi teenindusdirektori Arved Liivrandi kinnitusel ei soovi nad hoonesse teha enne suuremaid investeeringuid, kui ESS saab hoone enda omandusse.

ESSi selle aasta prognoositud käive on firma juhtide hinnangul ligi sada miljonit krooni ja rentaablust oodatakse 5--7 protsenti. 1994. aastal oli ESSi puhaskasum 3,92 miljonit krooni ja realiseerimise netokäive 40,1 miljonit krooni.

Hetkel kuum