• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enda nõudmist nüüd raske täita

  Riigikogu lükkas järjekordselt järgmisesse nädalasse Eesti Panga möödunud aasta aruande kinnitamise. Kevadel avalikustatud 170miljoniline kahjum andis tollal mõningatele koond-, eriti aga keskmeestele põhjust nõuda Eesti Panga seaduse muutmist, mis nägi keskpanga kahjumi katteks ette reservkapitali (31.12.94 seisuga 30 miljonit krooni) või ka põhikapitali (89 miljonit). Nüüd lepitakse vaid keskpanga 1,1miljardilisest erireservist 230 miljoni kantimisega reservkapitali, millega siis kahjum katta.
  Hoolimata asjaolust, et Eesti Panga 1993. aasta aruande kinnitamisel oli halbade laenude mahakandmise nõue just riigikogu otsuses sees, nähakse nüüd sellega hirmsasti vaeva. Rahvasaadikud ei kujutanud kahe aasta eest vist siiski päris täpselt ette, missuguseid laene oli iseseisvumise algusaastatel keskpangalt nõutud ning mida viimane ehk liiga kergekäeliselt ka andis. Võttis ju ka näiteks Tiit Vähi esimene valitsus Eesti Pangast 54 miljonit ega maksnud seda tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.