• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn kergitab laenuraha hinda

  Eesti Investeerimispank viib USA Chemical Banki kaudu rahvusvahelisele turule oma võlakirju 20 miljoni Saksa marga väärtuses. Kolmeaastase tähtajaga võlakirjade intress -- 3 kuu libor pluss 1,5% riskimarginaal --lubab emissioonile anda seni odavaima välismaalt laenatud kommertsraha nimetuse. Eilse seisuga oli Saksa marga kolme kuu libor ligi 4%, seega on laenu intress umbes 6,5%.
  Oma võlakirjadega plaanib rahvusvahelisele turule minna ka Tallinna linn, võlakirja intress oleks 8,7%. Seega on Tallinna linnale võlakirjadega antav laen üle kahe intressiprotsendi võrra kallim. Kas Tallinna linn on vähem usaldusväärne kui Investeerimispank või on intress määratud vastutulekuna emissiooni korraldavale Nomura Internationalile, kellel on loomulikult kõrgema intressiga laenu investoritele lihtsam müüa? Pärast säärase intressiga Tallinna linna võlakirjaemissiooni tekib tõenäoliselt järgmistel emitentidel raskusi oluliselt odavama raha saamisega rahvusvaheliselt rahaturult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.