• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskkonnafondi 26,8 miljoni krooni eest hüvitisi

  Üheksa kuuga laekus keskkonnafondi saastekahju hüvitisi 25,1 miljonit krooni, sealhulgas jäätmete pealt 10,8 miljonit, vee reostamise eest 9,1 miljonit ja välisõhu saastamise pealt 5,2 miljonit krooni.
  Jäätmeid tekitasid kõige rohkem Eesti Energia, Eesti Põlevkivi ja RAS Kiviter. Vett reostasid kõige rohkem Tallinna, Tartu ja Kohtla-Järve linn.
  Suurimad õhusaastajad olid Balti ja Eesti soojuselektrijaam ning Tallinna linn.
  Lisanduvate jäätmete hulk on käesoleval aastal vähenenud ja saastemaksu lisandumine on tingitud eeskätt maksumäära tõusust inflatsioonikoefitsiendi võrra.
  «Kuigi maksumäär saaste tekitamise eest on Eestis suhteliselt väike, on ettevõtted siiski püüdnud saaste hulka vähendada,» kinnitas keskkonnafondi nõukogu esinaine Eva Kraam. «Need on kulud, mida annaks vähendada.»
  Eeskätt tuleb Kraami sõnul esile tõsta Tallinna heitveepuhastust, millesse on viimase nelja aasta jooksul investeeritud üle saja miljoni krooni ja mille tulemusena on Tallinna puhastamata reovee kogus viimase kahe aasta jooksul vähenenud üle 20 korra, merre lastavate saasteainete kogus aga üle viie korra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.