• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti ja Singapuri firmad edukad

  Esimesel kohal oleva British Airwaysi puhastulu ulatub 8,71 miljardi Eesti kroonini ja teisel kohal oleva Singapore Airlinesi oma 4,26 miljardi Eesti kroonini.
  Rahvusvaheline ärireisijate turg peaks sel aastal kasvama 943,5 miljardi Eesti kroonini. Lennufirmad peavad jätkuvalt võitlust äriklassis reisivate ärimeeste pärast. Viimati tutvustas British Airways näiteks äriklassi uusi istmeid, kus saab magada.
  Uurimuse kohaselt paigutavad ärimehed lennufirmade järjestamisel esikohale mugavuse ja teisele kohale turvalisuse. Valikut mõjutavad tegurid on veel lennufirma ajaline täpsus ja liinide võrk.
  Ärireisijate kolm soosikut on British Airways, Singapore Airlines ja Swissair. Kui aga võrrelda eri lennufirmade äriklassi omavahel, siis on tegelik liider hoopis inglasele Richard Bransonile kuuluv Virgin Atlantic. Skandinaavia lennufirma SAS on selles loetelus seitsmendal kohal. Ajaliselt korrektseim lennufirma on ärimeeste arvates Swissair, järgneb British Airways.
  Maailma lennujaamade järjestamisel paigutasid ärireisijad esikohale Singapuri Changi lennujaama ja Hollandi Schipoli lennujaama, mis on ühtlasi Euroopa parim lennujaam. Neile järgnevad Londoni Heathrow ja Gatwicki ning Zürichi Kloteni lennujaam.
  Parim passikontrollisüsteem on ärireisijate meelest Heathrows, parim pagasi kättetoimetussüsteem Singapuris ning ladusaim tollikontroll jälle Heathrows. Parimad tax-free ostmise paigad on Amsterdami Schipoli, Dubai ja Singapuri Changi lennujaamas.
  Lennujaamade kõigi näitajate võrdluses said halvima hinnangu New Yorgi John F. Kennedy ja Miami lennujaam. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.