19. detsember 1995 kell 22:00

Briti ja Singapuri firmad edukad

Esimesel kohal oleva British Airwaysi puhastulu ulatub 8,71 miljardi Eesti kroonini ja teisel kohal oleva Singapore Airlinesi oma 4,26 miljardi Eesti kroonini.

Rahvusvaheline ärireisijate turg peaks sel aastal kasvama 943,5 miljardi Eesti kroonini. Lennufirmad peavad jätkuvalt võitlust äriklassis reisivate ärimeeste pärast. Viimati tutvustas British Airways näiteks äriklassi uusi istmeid, kus saab magada.

Uurimuse kohaselt paigutavad ärimehed lennufirmade järjestamisel esikohale mugavuse ja teisele kohale turvalisuse. Valikut mõjutavad tegurid on veel lennufirma ajaline täpsus ja liinide võrk.

Ärireisijate kolm soosikut on British Airways, Singapore Airlines ja Swissair. Kui aga võrrelda eri lennufirmade äriklassi omavahel, siis on tegelik liider hoopis inglasele Richard Bransonile kuuluv Virgin Atlantic. Skandinaavia lennufirma SAS on selles loetelus seitsmendal kohal. Ajaliselt korrektseim lennufirma on ärimeeste arvates Swissair, järgneb British Airways.

Maailma lennujaamade järjestamisel paigutasid ärireisijad esikohale Singapuri Changi lennujaama ja Hollandi Schipoli lennujaama, mis on ühtlasi Euroopa parim lennujaam. Neile järgnevad Londoni Heathrow ja Gatwicki ning Zürichi Kloteni lennujaam.

Parim passikontrollisüsteem on ärireisijate meelest Heathrows, parim pagasi kättetoimetussüsteem Singapuris ning ladusaim tollikontroll jälle Heathrows. Parimad tax-free ostmise paigad on Amsterdami Schipoli, Dubai ja Singapuri Changi lennujaamas.

Lennujaamade kõigi näitajate võrdluses said halvima hinnangu New Yorgi John F. Kennedy ja Miami lennujaam. KL

Hetkel kuum