9. jaanuar 1996 kell 22:00

Kaua võib?

Uuringutest on selgunud, et iga kuues Eesti elanik langes eelmisel aastal kuriteo ohvriks. On ka teada, et väga suur osa kuritöö ohv-riks langenud inimestest politsei poole ei pöördu. See teeb kokku aukartustäratava hulga inimesi, kes on kahju kannatanud pättide läbi. Kui suur on see summa, mille väärtuses röövlid on raha ja esemeid minema tassinud, pole keegi kokku löönud. Võib aga arvata, et see sadatesse tuhandetesse, et mitte öelda miljonitesse kroonidesse ulatab.

Siit ettepanek: iga ohver ja miks mitte ka kõik ülejäänud seni veel puutumata isikud võiks igal aastal mingi summa üle kanda turvafondi. Loodavast fondist võib teha väljamakseid näiteks politseile, et nad karmil silmapilgul kiiremini kohale jõuaksid. Samuti võib fondi rahadest premeerida naabreid, et nad lukuaugust ei piiluks kui korterit tühjaks tehakse, vaid tõttaksid telefoneerima. Inimesed pea-vad mõistma, et tegemist ei ole mingi uue maksuga, vaid see on märksa odavam alternatiiv pidevale uute asjade ostmisele. Äripäev on nõus fondihalduriks hakkama. ÄP

Hetkel kuum