21. veebruar 1996 kell 22:00

Maaelu saab paika Toompeal?

Riigikogu arutleb täna maapoliitika üle. Räägitakse imporditollidest, krediidist, ekspordist ning maareformist.

Põllumeeste huvigrupid on püüdnud oma taotlusi järgemööda läbi suruda. Peetud on maarahva kongresse ja koosolekuid. Emotsioone on olnud palju. Ent igal uuel kogunemisel on probleemid ikka samad. Lahendused on visad tulema.

Erilise üksmeelega rahvasaadikud arutelule ei asu. Põllumees soovib riigi tähelepanu, suuri laene ja kaitstud turgu. Talupidajad ja ühistud võitlevad omavahel. Muu ärimaailm tundub justkui risti põllumeeste teel olevat. Nemad nõuavad head kaupa ja arukamat tootmist ning rõhutavad, et põllumajandus on võrdne kõigi teiste majandusharudega. Sõdade vahel oli põllumajandus Eestis esikohal, muu majanduse arendamine suruti tagaplaanile. Ei usu, et sama nipp lahendaks praegused mured. Kui täna leitakse kompromiss kahe erineva mõttelaadi vahel, siis ei ole see päev raisatud.

Hetkel kuum