6. mai 1996 kell 22:00

Mida saab klient teha oma raudteel saadetava kauba turvalisuse tagamiseks?

Kui kauba saatja kavandab veose marsuuti, siis soovitan väärtuslikuma kauba planeerida läbi Petseri. Seal on Vene poolega ühine piirijaam ja toimub otsene üleandmine. Narva piiril on Eestil piirijaam Narvas ja Venemaal Ivangorodis. Vahepeale jääb eikellegimaa, kus kaob ära vastutus. Kui sellel ajal kaubaga midagi juhtub, võtab hiljem meeletult aega ühe või teise poole süü tõestamine.

Metalli on soovitav saata teele kinnistes vagunites. Konteinerite saatmisel tuleb aga eelistada ühe 40jalase konteineri asemel kahte 20jalast konteinerit. Viimaseid saab asetada rongi platvormile uksed vastamisi.

Eesti Raudtee alla kuuluva raudteevalve turvameeskonnal on ainsana eriluba kaitsta kaubasaadetisi rongiga kaasa sõites.

Ka teised turvafirmad võivad kliendile pakkuda oma teenuseid, kuid nemad saavad rongi saata ainult varieskordiga jaamast jaama. Jaamades seisu ajal toimuvad aga ainult pisivargused. Suuremaid rüüstamisi korraldatakse üldjuhul sõidu ajal.

Hetkel kuum