7. mai 1996 kell 22:00

Hoiupank peaks saatma teatise

Hoiupanga logoga saabunud kiri teatab inimesele, et see on võlgu juba umbes 200 krooni viiviseid tagasi maksmata õppelaenu eest. Inimene läheb Hoiupanga kontorisse õppelaenu asja klaarima. Tema küsimusele, miks pole pank teatanud laenu tagasimaksmise algamisest ja võlgnevusest varem, enne viivise tekkimist, teatab pangatöötaja naeratades, et pangal teatamise kohustust ei ole. Samas möönab pangaametnik, et «viiviste arvel pank ju teenibki.» Loomulikult on viiviste tekkimises süüdi laenuvõtja, kes ei täida tema poolt laenulepinguga võetud kohustusi. Ent Äripäev soovitab Hoiupangal siiski järele mõelda, kas viivised, mis on tekkinud endiste üliõpilaste tasumata õppelaenude arvel, on väärt seda, et panga potentsiaalsed tulevikukliendid pärast ebameeldivat kogemust lihtsalt panka vahetavad. Osade viiviste ärahoidmine oleks aga kindlasti saavutatav ekstudengitele meeldetuletuse saatmisega laenu tagasimaksmise algamise hetkel.

Hetkel kuum